Παρασκευή
19 Δεκεμβρίου 2025

Tonkatsu - Χοιρινό πανέ

Μαγειρική

Για τρία άτομα

Προετοιμασία: 20'

Μαγείρεμα: 20'

Υλικά

3 χοιρινά σνίτσελ

¼ φλιτζανιού καλαμποκάλευρο

1 φλιτζάνι πάνκο

1 μεγάλο αβγό χτυπημένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

tonkatsu sauce για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζετε σε ξεχωριστά μπολ το καλαμποκάλευρο, το χτυπημένο αβγό και το πάνκο και πανάρετε τα φιλέτα με τον παραδοσιακό τρόπο: πρώτα τα περνάτε από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το πάνκο.

Τηγανίζετε τα παναρισμένα φιλέτα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές αλλά να μη στεγνώσουν.

Βγάζετε το χοιρινό σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει από το λάδι και μετά το σερβίρετε με ρύζι ατμού και απαραιτήτως tonkatsu sauce σε μπολάκι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτομπιφτέκια με μάραθο και δυόσμο

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου (μισός από μπούτι, μισός από στήθος) - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο...

Αρνάκι με φασολάκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό αρνάκι σε μερίδες - 2 κουταλιές ελαιόλαδο (ίσως και λίγο περισσότερο) - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλ...

Φόρτωση άρθρων...