Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Τράγος με χοντρά μακαρόνια

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 90 λεπτά

Υλικά

- 1+½ κιλά κρέας τράγου σε κομμάτια

- 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

- 1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες (δεν είχα φρέσκες )

- Αλάτι, πιπέρι

- Μπαχάρι και πιπέρι σε κόκκους

- 3 δαφνόφυλλα (1 για το πρώτο βράσιμο και δύο για μετά)

- 1 πακέτο μακαρόνια τρυπητά Νο5

- Τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το κρέας με νερό και μπαχαρικά να βράσει για 15 λεπτά και πετάμε το νερό. Ξεπλένουμε το κρέας με άφθονο τρεχούμενο νερό και αφαιρούμε λίγο από το ορατό λίπος αν θέλουμε αλλά όχι τελείως. Αφαιρούμε επίσης και τα μικρά κοκαλάκια από το κρέας, αν έχει.

Βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα το κρέας, προσθέτουμε νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μακαρόνια και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (εγώ χρησιμοποιώ χύτρα και χρειάστηκα 45 λεπτά).

2. Όταν τελειώσουμε, με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας και στο ζουμί προσθέτουμε τα μακαρόνια να βράσουν (είχα ζεστό νερό δίπλα και έριχνα όποτε χρειάζονταν, αλλά λίγο-λίγο). Θέλουμε στο τέλος τα μακαρόνια να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ανακατεύουμε προσεκτικά με πιρούνα να μην κολλήσουν. Στο τέλος, προσθέτουμε και το κρέας ξανά στην κατσαρόλα να πάρει μια ελαφριά βράση. Σερβίρουμε με κίτρινο τυράκι τριμμένο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πουτανέσκα με μπακαλιάρο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο σπαγγέτι (ή Νο5 ή άλλα ζυμαρικά) - 400 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα) - 200 γραμ...

Αρνάκι με φασολάκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό αρνάκι σε μερίδες - 2 κουταλιές ελαιόλαδο (ίσως και λίγο περισσότερο) - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλ...

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Φόρτωση άρθρων...