Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Τσιπς με κολοκυθάκια και παρμεζάνα

Μαγειρική
Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- ¼ κούπας τριμμένο ξερό ψωμί (ή φρυγανιά)
- ¼ κούπας τριμμένη φρέσκια παρμεζάνα
- ¼ κουταλάκι σούπας αλάτι
- ¼ κουταλάκι σούπας σκόρδο (σε σκόνη)
- 1/8 κουταλάκι σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκια σούπας γάλα
- 2+½ κούπες λεπτές φέτες κολοκυθιού ή μπαστουνάκια
- Ελαιόλαδο (για το ταψάκι)

Εκτέλεση

1. Σε μέτριο μπολ, αναμειγνύω τα τρίμματα ψωμιού, τη παρμεζάνα, το αλάτι, το σκόρδο και το πιπέρι και τα ανακατεύω όσο καλύτερα μπορώ. Έπειτα, σε άλλο μπολ, βάζω τις δύο κουταλιές γάλα (μπορεί να χρειαστώ και λίγο περισσότερο).

2. Βουτάω μία-μία τις φέτες (ή τα μπαστουνάκια) κολοκυθιού στο γάλα, έπειτα στο μείγμα ψωμιού-τυριού και τις εναποθέτω σε πυρίμαχο ταψάκι που έχω λαδώσει καλά. Αφού τελειώσω με όλα τα κολοκυθάκια, τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά και έως ότου αλλάξουν χρώμα και γίνουν τραγανά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνάκι κλέφτικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλα κομμάτια κρέας από αρνί ή κατσίκι - 5 κυβάκια τυρί κεφαλογραβιέρα (ή άλλο πικάντικο, σκληρό τυρί...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Φόρτωση άρθρων...