Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τσίζκεϊκ με φράουλες

Μαγειρική

Για φόρμα 26 εκατοστών

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 55 λεπτά

Υλικά

- 1+⅓ πακέτα μπισκότα (τύπου Digestive)

- 120 γραμμάρια βούτυρο

- 1 κουταλάκι κανέλα

- 600 γραμμάρια τυρί κρέμα

- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (2%)

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη

- Ξύσμα ενός λεμονιού

- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

- 3 αυγά

- 250 γραμμάρια φρέσκες φράουλες

- Λίγη ζάχαρη άχνη

Για τη σάλτσα

- 200 γραμμάρια φρέσκες φράουλες

- 2+½ κουταλάκια σούπας καστανή ζάχαρη

- Χυμός και ξύσμα ½ λεμονιού

- 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

- Μισό φλιτζάνι νερό

- 1 κουταλάκι σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

1. Ξεκινάμε, αλέθοντας τα μπισκότα στο μούλτι και λιώνοντας το βούτυρο σε μπρίκι. Στρώνουμε το τρίμμα σε φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών με αποσπώμενο τσέρκι, προσθέτουμε την κανέλα και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και δουλεύουμε το υλικό είτε με τα δάχτυλά είτε με την πίσω πλευρά του κουταλιού για να γίνει λεία η βάση και να ανασηκωθεί λίγο στα πλάγια.

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175°C στον αέρα. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και όταν το μείγμα αφρατέψει προσθέτουμε σταδιακά ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα ενδιάμεσα.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και ψήνουμε το τσίζκεϊκ για 50-55 λεπτά ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει καλά το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.

3. Για τη σάλτσα, πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις χτυπάμε για πολύ λίγο στο μούλτι ώστε να γίνουν κομματάκια. Τις βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη βανίλια, το νερό και το κορν φλάουρ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν η σάλτσα δε θα έχει πλέον υγρά και θα έχει ελαφρώς χυλώσει.

4. Για να ολοκληρώσουμε το γλυκό, βάζουμε 2-3 κουταλιές σούπας από τη σάλτσα πάνω στο τσίζκεϊκ και τοποθετούμε τις φράουλες στο κέντρο και περιμετρικά, κάνοντας σχήματα της επιλογής μας. Μπορούμε να τις κόψουμε στα δυο ή να τις αφήσουμε ολόκληρες. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του γλυκού. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Pεβιθάδα Σίφνου σε πήλινο

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 360+ λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ρεβίθια (κατά προτίμηση βιολογικά) νέας εσοδείας, βραστερά - 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μα...

Πατατόσουπα βελουτέ

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια πατάτες (σε μεγάλους κύβους) - 2 πράσα (σε ροδέλες) - 3 μικρά καρότα (σε φετούλες) - ...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...