Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Βαρένικα με τυρί

Μαγειρική
Για 5 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 5 φλιτζάνια αλεύρι (όλες οι χρήσεις)
- 1 αυγό
- Μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι
- Νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακή και όχι υγρή
- Μισό φλιτζάνι φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
- Μισό κιλό φέτα τριμμένη
- Κρουτόν σκορδάτα (της αγοράς)

Εκτέλεση

1. Σε λεκανίτσα, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι και το αυγό. Ρίχνουμε έπειτα το νερό λίγο-λίγο και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε σε φύλλο με ένα πλάστη και κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους με τη βοήθεια ενός ποτηριού.

Τοποθετούμε στο κέντρο ένα κουταλάκι φέτα και κλείνουμε καλά, πιέζοντας τις άκρες με πιρουνάκι βουτηγμένο σε νερό για να μην ανοίξουν.

2. Αφού τελειώσουμε το γέμισμα (εδώ ουσιαστικά τελειώνει και η όποια δυσκολία της συνταγής), ρίχνουμε τα βαρένικα σε αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρεύουμε για 7 με 10 λεπτά (όπως τα μακαρόνια). Σουρώνουμε στη συνέχεια τα ζυμαρικά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι, περιχύνουμε με αυτό τα βαρένικα, και τα γκρατινάρουμε για λίγο στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (χωρίς να παραξεραθούν). Σερβίρουμε με τη σάλτσα και τραγανά σκορδάτα κρουτόν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Φόρτωση άρθρων...