Τρίτη
09 Δεκεμβρίου 2025

Βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα

Μαγειρική

Προετοιμασία: 15΄

Υλικά

100ml ξίδι λευκό

50 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο

2 σκελίδες σκόρδο

30 γραμμάρια μέλι

20 γραμμάρια (1 κουταλάκι σούπας) μουστάρδα ντιζόν

40 γραμμάρια μουστάρδα με κόκκους

175ml ηλιέλαιο

125ml ελαιόλαδο

1 κουταλάκι σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός του λαδιού σ’ ένα μπολ ή στο μπλέντερ.

Προσθέτετε το λάδι σιγά σιγά, σχεδόν σταγόνα σταγόνα στην αρχή χτυπώντας με το σύρμα ή με το μπλέντερ να δουλεύει σε υψηλή ταχύτητα.

Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει λιγάκι και ξεκινήσει η ομογενοποίηση, προσθέτετε το λάδι με αργή και σταθερή ροή.

Τοποθετείτε τη βινεγκρέτ στη συντήρηση κλεισμένη σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος με καπάκι. Μπορείτε να τη διατηρήσετε για 1 με 2 εβδομάδες.

Δεδομένου πως στη συντήρηση κάποια στιγμή θα «κόψει», θα την ανακατέψετε καλά πριν τη χρήση, ώστε να την επαναφέρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Χοιρινά σουβλάκια σε BBQ

Για 8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό κρέας σπάλα - Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη - Λεμόνια για το τέλος Εκτέλεση 1. Πλένουμε...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Φόρτωση άρθρων...