Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Βλίτα τσιγαριαστά

Μαγειρική

Για τέσσερις μερίδες

Υλικά

1 κιλό βλίτα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

2 ντομάτες μεγάλες, φρέσκιες

1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη με τα δάχτυλα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένετε τα βλίτα και τα καθαρίζετε από τα σκληρά κοτσάνια τους.

Ζεσταίνετε 4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και την καυτερή πιπερίτσα, εάν χρησιμοποιήσετε.

Όταν τα αρωματικά γίνουν διαφανή και βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνετε μέσα τα βλίτα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά.

Ξύνετε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτετε στα χόρτα. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μετά από λίγο τη φέτα. Αφήνετε να ζεσταθεί λίγο και σερβίρετε τα χορταράκια χλιαρά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραχανοκρεατόπιτα

Για 10 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 3 φλιτζάνια τσαγιού γλυκός τραχανάς - 2 λίτρα γάλα - 8 αυγά - 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα - 1 κιλό...

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φόρτωση άρθρων...