Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Χοιρινές μπριζόλες γεμιστές με τυρί

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Προετοιμασία: 15'

Μαγείρεμα: 25'

Υλικά

4 χοιρινές σπαλομπριζόλες πάχους 2,5 εκατοστών
100 γραμμάρια τυρί Μετσοβόνε, σε μικρά μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
3 κουταλάκια γλυκού θυμάρι (ή λεμονοθύμαρο)
2 κουταλάκια σούπας λάδι
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χαράζετε μια βαθιά «τσέπη» στο ψαχνό της κάθε μπριζόλας. Τις τοποθετείτε σε δοχείο στο οποίο χωρούν σε μία στρώση και τις περιχύνετε με το κρασί. Τις αφήνετε να μαριναριστούν για 4 ώρες περίπου ή όλο το βράδυ.

Ανακατεύετε τα μπαστουνάκια του τυριού με το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέτετε το λάδι, ανακατεύετε και χωρίζετε το μίγμα σε τέσσερα μέρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και γεμίζετε τις «τσέπες» με το μίγμα του τυριού. Κλείνετε τα ανοίγματα με οδοντογλυφίδες και τοποθετείτε τις μπριζόλες σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτετε το κρασί από το μαρινάρισμα και μισό φλιτζάνι νερό.

Ψήνετε τις μπριζόλες στο φούρνο, στην πάνω σχάρα, για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας τες από την άλλη πλευρά στη μέση του ψησίματος. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.

Όταν μαλακώσουν, γυρίζετε τον φούρνο στο γκριλ και τις ψήνετε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και τηγανητές πατάτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Αρνάκι κλέφτικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλα κομμάτια κρέας από αρνί ή κατσίκι - 5 κυβάκια τυρί κεφαλογραβιέρα (ή άλλο πικάντικο, σκληρό τυρί...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Φόρτωση άρθρων...