Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές)

- 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες)

- 250 γραμμάρια γραβιέρα (σε κυβάκια)

- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Από 1 κουταλάκι μπούκοβο, θυμάρι, ρίγανη

- 2 δαφνόφυλλα

- Χυμός μισού λεμονιού

- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

- 4 κουταλάκια σούπας μουστάρδα πικάντικη

- 6 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 1 ποτήρι ζεστό νερό

Εκτέλεση

1. Σε τηγάνι με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές, ώσπου να πάρουν χρώμα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε σε πιατέλα.

Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμα, καθώς και τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 με 3 λεπτά προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα μπαχαρικά και το ζεστό νερό με το χυμό λεμονιού.

2. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά μας σε μεγάλη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά περίπου (με το καπάκι) μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος, συμπληρώνουμε τις πιπεριές με τη μουστάρδα. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε την κατσαρόλα εκεί, μέχρι να δέσει η σάλτσα με την τηγανιά. Σερβίρουμε αναμειγνύοντας στην τηγανιά τα κυβάκια της γραβιέρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαρδέλες γιαχνί

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαρδέλες - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 4 σκελίδες σκόρδου - Μισό κιλό ώριμες ντομάτες (και λίγο...

Ριζότο με καλαμαράκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 600 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα - 3-4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιη...

Μπατζίνα

Για 20+ λεπτά κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη - 300 γραμμάρια τυρί φ...