Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Μαγειρική
Για 10 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 160 λεπτά

Υλικά

- 2 με 3 κιλά χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκαλα)

- 1 κούπα δαμάσκηνα (της συσκευασίας)

- 1 κούπα βερίκοκα

- 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα

- 2 κουταλάκια σούπας μέλι

- 1 πορτοκάλι (το χυμό)

- 1 κούπα ελαιόλαδο

- 1 κούπα κόκκινο κρασί

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε το κρασί με τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Πλένουμε καλά το μπούτι με άφθονο νερό, το στραγγίζουμε και χαράζουμε διαδοχικά τις επιφάνειες του με μαχαίρι. Έπειτα, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στη γάστρα.
  2. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το μέλι με τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και με το κρασί που είχαμε μουλιάσει τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα (προαιρετικά). Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κρέας, προσθέτοντας και λίγο νεράκι.

Ψήνουμε το κρέας για 2 με 2+½ ώρες στους 160 με 180 βαθμούς και μισή ώρα πριν το τέλος, ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα, έπειτα το αφήνουμε μέχρι να συμπληρωθεί ο χρόνος.

Εάν χρειαστεί, προς το τέλος, ανοίγουμε το καπάκι, για 5 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει στην επιφάνεια του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φόρτωση άρθρων...