Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ζαμπονοκασερόπιτα

Μαγειρική
Για 20 κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο χοντρά φύλλα για πίτα της αγοράς

- Μισό κιλό τριμμένο κασέρι (ή γκούντα)

- 1 κεσεδάκι τυρί κότατζ

- 10 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)

- 10 φέτες γαλοπούλα (ψιλοκομμένες)

- 3 αυγά (χτυπημένα ελαφρά)

- Μοσχοκάρυδο, πιπέρι

- 2 αυγά (επιπλέον)

- 1 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο κασέρι, το τυρί κότατζ, τα χτυπημένα αυγά και τη ψιλοκομμένη γαλόπουλα. Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε σε τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον και όταν ροδίσει το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα μπαχαρικά ανακατεύοντας πολύ καλά. Η γέμιση μας είναι έτοιμη.
  2. Σε ταψί, στρώνουμε δύο καλά βουτυρωμένα φύλλα και ένα τρίτο, σουρωτό. Έπειτα, απλώνουμε τη γέμιση με τέτοιο τρόπο ώστε να πάει παντού και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά βουτυρωμένα ένα-ένα.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και χτυπάμε δύο αυγά με ένα ποτήρι γάλα, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην πίτα, την αφήνουμε για 20 λεπτά να το απορροφήσει και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα περίπου, στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασερόπιτα

Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες) - 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη) - 1 πα...

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Φόρτωση άρθρων...