Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

Ζυμαρικά με σπανάκι

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά)

- 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι

- Ελαιόλαδο

- 2-3 σκελίδες σκόρδο

- 2 μικρές πιπερίτσες τσίλι (ψιλοκομμένες)

- Φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη)

- ¾ φλιτζάνια τσαγιού παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι) τριμμένη

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζω το σπανάκι, χωρίζω τα φύλλα του, τα πλένω καλά και τα αφήνω να στραγγίξουν. Βράζω τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζω, τα ανακατεύω με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα διατηρώ ζεστά.

2. Ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρω τις σκελίδες του σκόρδου για μερικά λεπτά. Προσθέτω τα φύλλα του σπανακιού, τις πιπερίτσες, τη ρίγανη και ανακατεύω για λίγο. Βάζω τα ζυμαρικά σε βαθιά λεκάνη και τα περιχύνω με το μείγμα σπανακιού. Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια χταπόδι - Μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό (μακαροτσίνια) - 5 ώριμες ντομάτες (περασμένες ...

Μουσακάς της μαμάς

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 2-3 μέτριες μελιτζάνες, φλάσκες ή τσακώνικες - 5-6 μέτρια κολοκυθάκια - 6-7 μέτριες (προς μεγάλες...

Καβουροκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια καβουρόψυχα - Μισό φλιτζάνι σέλινο (ψιλοκομμένο) - Μισό φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι (κομ...