Κυριακή
12 Μαΐου 2024

«Εκ Βακχείας Μονογένεση»: Η πρώτη προσβάσιμη ποιητική συλλογή από τη Σοφία Δευτερίγου

Πολιτισμός

Μια ποιητική συλλογή διαφορετική από τις άλλες, παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στον χώρο Μύρτιλο, όπου εργάζονται άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες. Πρόκειται για την ποιητική συλλογή “Εκ Βακχείας Μονογένεση”, της Σοφίας Δευτερίγου και η διαφορετικότητα ανάγεται στο ότι είναι η πρώτη στη χώρα μας και στην Ευρώπη που κυκλοφορεί σε γραφή Braille, στη νοηματική γλώσσα και στα διεθνή νοήματα, για να μπορούν να τη διαβάζουν ακόμα και άτομα που έχουν προβλήματα αναπηρίας.

Σίμψης Κωνσταντίνος Πρόεδρος ομοσπονδίας Κωφών, Ελλάδος
Σίμψης Κωνσταντίνος Πρόεδρος ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος

 

Λόγω της σημασίας της έκδοσης και της στήριξης που παρέχει στους τυφλούς και κωφούς πολίτες, στην παρουσίαση πήραν μέρος: Η Υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο πρώην Υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος που ήταν και συντονιστής της στο πάνελ, η συγγραφέας και φιλόλογος Πασχαλία Τραυλου, η φιλολογος Τζουλιάνα Μπούσι, ο διερμηνέας νοηματικής και Πρόεδρος Ελλήνων διερμηνέων Γιώργος Στάθης και ο art director Ηλίας Γεωργαρας.

Ρουκουτάκη Γεωργία, αντιπρόεδρος Φάρου Τυφλών Ελλάδος
Ρουκουτάκη Γεωργία, αντιπρόεδρος Φάρου Τυφλών Ελλάδος

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν o Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης της Νεκτάριος Δαρδανός, Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Κωνσταντίνος Σίμψης, η Αντιπρόεδρος του Φάρου τυφλών Ελλάδος Γεωργία Ρουκουτάκη και η αρχαιολόγος μουσειολόγος Ελένη Μάρκου του μουσείου Κυκλαδικής τέχνης.

domna

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η ερμηνεύτρια Λίνα Ροδοπούλου με συνοδεία άρπας και πιάνο, ενώ την απόλυτα επιτυχημένη και στοχευμένη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο ‘Ιων Κεχαγιόγλου.

rousop

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η πρώτη ταφή μητέρας-κόρης από τη ρωμαϊκή περίοδο – Ο ασυνήθιστος τάφος και τα μυστικά του

Ένας τάφος που αποκαλύφθηκε πριν από πάνω από 20 χρόνια, στο Γουλς με τους σκελετούς δύο ανθρώπων και ένα άλογο τουλάχιστον, αποδεικνύεται ότι είναι ο πρώτος τάφος μητέρας και κόρη...

Νέα μελέτη κατάφερε να χρονολογήσει τα ευρήματα από την «Πόλη του Δαβίδ» (εικόνες)

Μία νέα έρευνα κατάφερε να χρονολογήσει με ακρίβεια ευρήματα από την «Πόλη του Δαβίδ». Ομάδα αρχαιολόγων, εμπειρογνωμόνων αρχαιοτήτων, μελετητών της Βίβλου και ειδικών στη φασματομ...

Φόρτωση άρθρων...