Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ένας ψηφιακός ξεναγός της Αθήνας για πολίτες και τουρίστες

Το «Athens. The city is the Museum», είναι ένας ψηφιακός οδηγός που προέκυψε από τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Υπουργείο Τουρισμού και την Google.

Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τον ψηφιακό ξεναγό της Αθήνας θα πρέπει να μπει στο athens.withgoogle.com και να επιλέξει διαδρομή. Θα εμφανιστεί ένας χάρτης που περιλαμβάνει τον περίπατο με pins τα οποία αντιστοιχούν σε προτεινόμενες στάσεις. Στη διαδρομή, κάθε στάση περιλαμβάνει μοναδικές συνεντεύξεις και ηχητικό υλικό με περιγραφικές αναδρομές.

Κάθε περιήγηση έχει τη δική της σφραγίδα, ενώ αυθεντικές ανθρώπινες ιστορίες θα σας συνοδεύσουν στις λιγότερο γνωστές γειτονιές της Αθήνας, με τη λίστα όσων μπορείτε να ανακαλύψετε να περιλαμβάνουν -πέραν της αρχιτεκτονικής- την αθηναϊκή σκηνή της τέχνης του δρόμου, τις πλούσιες γευστικές εμπειρίες και τη μουσική.

Το athens.withgoogle.com θα σας αποκαλύψει τα πάντα για μια από τις πολυσύχναστες κύριες αρτηριακές λεωφόρους της Αθήνας, σε δυόμισι ώρες και μέσα από εννέα στάσεις.

Μια διακεκομμένη γραμμή, όπως αυτή που γνωρίζετε μέσω του Google Maps, θα σας καθοδηγήσει από το ένα σημείο στο άλλο, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα επιλογής οποιασδήποτε στάσης κατά μήκος της διαδρομής, με αυτόματη ανακατεύθυνση, προκειμένου να φτάσετε στον προορισμό που από την αρχή επιλέξατε.

Το βέβαιο είναι πως θα δείτε την Αθήνα τον Αύγουστο μέσα από μια διαφορετική ματιά. Θα ξανασυστηθείτε, μαθαίνοντας την ιστορία και τη σύγχρονη πολιτιστική της ταυτότητα. Και θα συμφωνήσετε πως ζούμε σε μια πόλη που είναι ένα αληθινό μουσείο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη μετά από επανεξέταση μιας μουμιοποιημένης έφηβης που πέθανε στη γέννα

Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη αφού επανεξέτασαν τα μουμιοποιημένα λείψανα μιας έφηβης μητέρας ηλικίας μόλις 14-17 ετών που πέθανε κατά τον τοκετό πριν από περισ...

Εντυπωσιακή ανακάλυψη σε τάφο 900 ετών – Πώς ο θαμμένος θησαυρός αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων (εικόνες)

Θησαυρός που ήταν θαμμένος αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων. Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα, σε ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο στο Μπραχεκιρκάν του νησιού Βισίνγκσο, στη Σουηδία...

Φόρτωση άρθρων...