Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Εντοπίστηκε τεράστια αρχαία νεκρόπολη – Βρέθηκαν εκατοντάδες κοσμήματα και αντικείμενα

Μία νεκρόπολη που χρονολογείται από τον 4ο έως τον 3ο αιώνα π.Χ. ανακάλυψαν αρχαιολόγοι από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής ενός νέου αυτοκινητόδρομου στο Κουμπάν, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου στη νότια Ρωσία.

Οι ανασκαφές αποκάλυψαν μια νεκρόπολη σε μία αρχαία πεδιάδα που περιείχε ορθογώνιους ταφικούς λάκκους. Αυτοί οι λάκκοι είχαν επένδυση από επίπεδες πλάκες ή μάργα ή ψαμμίτη. Συνολικά εντοπίστηκαν 22 τάφοι. Ωστόσο, πολλοί από τους τάφους είχαν συληθεί ή καταστραφεί κατά την αρχαιότητα.

Ένας από τους τάφους, που πήρε το αριθμό 19 από τους αρχαιολόγους, περιείχε τους σκελετούς ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν αφιερώματα από τους συγγενείς, τα οποία περιελάμβαναν χάλκινα δαχτυλίδια, ένα δόρυ και μια σιδερένια άκρη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών από τους αρχαιολόγος βρέθηκε ένας τάφος με τα λείψανα πέντε ατόμων θαμμένα. Μαζί τους είχαν ταφεί ως αφιερώματα πολλαπλές λόγχες, ασημένια διακοσμητικά αντικείμενα, σιδερένια μαχαίρια και χάλκινοι δακτύλιοι, εκ των οποίων ο ένας έχει διακοσμηθεί με την εικόνα ενός ναού.

Μόνο ένας από τους τάφους δεν είχε σημάδια ότι είχε συληθεί ή είχε υποστεί ζημιές. Σε αυτόν οι αρχαιολόγοι εντόπισαν έναν αμφορέα, ένα μαύρο γυαλιστερό κύπελλο, χάλκινα και σιδερένια δαχτυλίδια και ένα χάλκινο βραχιόλι.

Στην περιοχή της νεκρόπολης καταγράφηκαν πολυάριθμοι αμφορείς και επιτραπέζια σκεύη, ανάμεσα τους κανάτες και κύπελλα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πλειονότητα αυτών των αντικειμένων έφτασε στην νεκρόπολη από την αρχαία ελληνική πόλη της Παφλαγονίας, την Ηράκλεια την Ποντική. Έπειτα αυτά τα αντικείμενα πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν σε επιτύμβιες γιορτές για να τιμηθούν οι νεκροί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκαν καμένα λείψανα σε πυραμίδα - Οι βασιλιάδες έκαιγαν τους προκατόχους τους για να σφραγίσουν την ηγεμονία τους (Photos)

Έκπληκτοι έμειναν αρχαιολόγοι από ανακάλυψή τους. Ο πασίγνωστος πολιτισμός των Μάγια έκρυβε ακόμα ένα μυστικό. Καίγανε τους βασιλιάδες τους σαν να ήθελαν να τους ατιμάσουν. Αρχ...

Πρόεδρος αρχαιολόγων για τον τάφο του Πλάτωνα: Ήταν γνωστό ότι βρίσκεται στην Ακαδημία

«Το ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρισκόταν στην Ακαδημία δεν είναι κάτι άγνωστο για τους αρχαιολόγους. Ο Διογένης Λαέρτιος στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ. αναφέρει ότι ο Πλάτωνας θάφτηκε ...

Φόρτωση άρθρων...