Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Γιώργος Μπαράκος: Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που μύησε τους Έλληνες στην τζαζ

Είχε ανοίξει το μπαρ το 1974 και φιλοξένησε Έλληνες καλλιτέχνες και ξένα σχήματα

Ο Γιώργος Μπαράκος άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο άνθρωπος που άνοιξε το πρώτο jazz μπαρ στην Ελλάδα το 1974 και μύησε το κοινό σε αυτό το είδος μουσικής, ήταν γνωστός σε όλους ως ο ιδιοκτήτης του «Jazz Κλαμπ» στις παρυφές του λόφου της Ακρόπολης.

Ο χώρος αυτός φιλοξένησε τόσο γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, όσο και ξένα μουσικά σχήματα και λειτούργησε σαν «καταφύγιο» για τους λάτρεις της jazz μουσικής.

Εκεί μάλιστα, ηχογραφήθηκε την 15η Απριλίου 1979 ο πρώτος δίσκος σύγχρονης jazz στην Ελλάδα, με τίτλο «Αυτοσχεδιάζοντας στου Μπαράκου». Σε αυτόν πήραν μέρος πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες, όπως ο Σάκης Παπαδημητρίου και ο Φλώρος Φλωρίδης.

Το ιστορικό μαγαζί έκλεισε στις αρχές του 1980, όταν άρχισαν να ανοίγουν στην πόλη νέα στέκια, όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Half Note κ.ά.

Τότε σχηματίστηκαν και τα πρώτα συγκροτήματα του συγκεκριμένου είδους. Έτσι, το κοινό είχε τη δυνατότητα να ακούσει ξένους και εγχώριους καλλιτέχνες.

Για το ιστορικό κλαμπ είχε κάνει αφιέρωμα και η ΕΡΤ, με τον τίτλο: Τα jazz club στα «Στέκια».

 

Δείτε βίντεο: 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόεδρος αρχαιολόγων για τον τάφο του Πλάτωνα: Ήταν γνωστό ότι βρίσκεται στην Ακαδημία

«Το ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρισκόταν στην Ακαδημία δεν είναι κάτι άγνωστο για τους αρχαιολόγους. Ο Διογένης Λαέρτιος στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ. αναφέρει ότι ο Πλάτωνας θάφτηκε ...

Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τη χαμένη βίλα του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα (Photos)

Χιλιάδες χιλιόμετρα ταξίδεψαν οι αρχαιολόγοι για να φτάσουν από την Ασία στην Ευρώπη, ωστόσο και το ταξίδι τους, αλλά πολύ περισσότερο οι ανασκαφές τους και οι εργασίες τους απέδωσ...

Φόρτωση άρθρων...