Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γιώργος Νταλάρας: Κυκλοφορεί το νέο τραγούδι του «Για τα μάτια σου υπάρχω»

Ένα νέο τραγούδι κυκλοφορεί με τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα και παραπέμπει στις μεγάλες κλασικές δημιουργίες του ερμηνευτή.

Πρόκειται για το «Για τα μάτια σου υπάρχω» σε μουσική του Χρυσόστομου Καραντωνίου και στίχους Γιώργου Κλεφτογιώργου, ένα δίδυμο δημιουργών που τον τελευταίο καιρό η συνεργασία τους αποδίδει σημαντικές επιτυχίες.

 

 

Είναι το πρώτο τραγούδι που εγκαινιάζει μια σειρά τραγουδιών του Γιώργου Νταλάρα με τους ίδιους συντελεστές.

Αν και τα μάτια είναι ένα από τα πιο συχνά τραγουδισμένα θέματα, εδώ η ευρηματικότητα του στιχουργού αποδεικνύει πώς η πρωτοτυπία μπορεί να είναι πάντα παρούσα:

«Είναι τα δικά σου μάτια στη δική μου την καρδιά προσευχές που το χουν σκάσει από την Άγια Σοφιά…».

Ο Χρυσόστομος Καραντωνίου έχει συνθέσει έργα για ορχήστρα και σόλο όργανα, κύκλους τραγουδιών, καθώς και τραγούδια που έγιναν επιτυχίες με πολλούς καταξιωμένους στιχουργούς και ερμηνευτές και αποτελεί έναν από τους πιο αντιπροσωπευτικούς συνθέτες του σύγχρονου τραγουδιού. Έχει διακριθεί στους « 3ους αγώνες δημιουργίας ελληνικού τραγουδιού» στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχών του ιδρύματος Ωνάση κατακτώντας το βραβείο κοινού.

Ο Γιώργος Κλεφτογιώργος ξανασυναντά τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος είχε ερμηνεύσει το πρώτο τραγούδι του στιχουργού (Είναι ο ντουνιάς παράλογος), μετά από μια σπουδαία πορεία με σημαντικές επιτυχίες με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιταλοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίσθηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο, κοντά στη...

Στάθης Ψάλτης: Επτά χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του - Η ανάρτηση της Καίτης Φίνου

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη. Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου του 2017, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο....

Θάσος: Αποκαταστάθηκε το αρχαίο θέατρο με το φημισμένο λευκό μάρμαρο του νησιού (Photos)

Ανοίγει και πάλι για το κοινό στα μέσα Μαΐου έπειτα από έντεκα χρόνια που παρέμενε κλειστό, το αρχαίο θέατρο της Θάσου, ένα από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Το αρχαίο θέατρο θα ανο...

Φόρτωση άρθρων...