Σαββάτο
10 Ιουνίου 2023

Γιώργος Νταλάρας: Κυκλοφορεί το νέο τραγούδι του «Για τα μάτια σου υπάρχω»

Ένα νέο τραγούδι κυκλοφορεί με τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα και παραπέμπει στις μεγάλες κλασικές δημιουργίες του ερμηνευτή.

Πρόκειται για το «Για τα μάτια σου υπάρχω» σε μουσική του Χρυσόστομου Καραντωνίου και στίχους Γιώργου Κλεφτογιώργου, ένα δίδυμο δημιουργών που τον τελευταίο καιρό η συνεργασία τους αποδίδει σημαντικές επιτυχίες.

 

 

Είναι το πρώτο τραγούδι που εγκαινιάζει μια σειρά τραγουδιών του Γιώργου Νταλάρα με τους ίδιους συντελεστές.

Αν και τα μάτια είναι ένα από τα πιο συχνά τραγουδισμένα θέματα, εδώ η ευρηματικότητα του στιχουργού αποδεικνύει πώς η πρωτοτυπία μπορεί να είναι πάντα παρούσα:

«Είναι τα δικά σου μάτια στη δική μου την καρδιά προσευχές που το χουν σκάσει από την Άγια Σοφιά…».

Ο Χρυσόστομος Καραντωνίου έχει συνθέσει έργα για ορχήστρα και σόλο όργανα, κύκλους τραγουδιών, καθώς και τραγούδια που έγιναν επιτυχίες με πολλούς καταξιωμένους στιχουργούς και ερμηνευτές και αποτελεί έναν από τους πιο αντιπροσωπευτικούς συνθέτες του σύγχρονου τραγουδιού. Έχει διακριθεί στους « 3ους αγώνες δημιουργίας ελληνικού τραγουδιού» στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχών του ιδρύματος Ωνάση κατακτώντας το βραβείο κοινού.

Ο Γιώργος Κλεφτογιώργος ξανασυναντά τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος είχε ερμηνεύσει το πρώτο τραγούδι του στιχουργού (Είναι ο ντουνιάς παράλογος), μετά από μια σπουδαία πορεία με σημαντικές επιτυχίες με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η μεγάλη επιστροφή του Δημήτρη Γιώτη - Σε καλοκαιρινή συνεργασία-έκπληξη με την Κατερίνα Στανίση!

Ο γνωστός λαϊκός ερμηνευτής, Δημήτρης Γιώτης, έχοντας αφήσει πίσω του το πρόβλημα υγείας, που τον κράτησε εννέα μήνες μακριά από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες, επιστρέφει πι...

«Heptapolis – Τριλογία, Το Όραμα των Δελφών»: Ενημέρωση για το έργο σε Γερμανούς τεχνοκράτες

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι δραστηριότητες του αναπτυξιακού προγράμματος «Heptapolis – Τριλογία, Το Όραμα των Δελφών» από τα μέλη του Σωματείου Όλυμπος. Ο Παύλος Πισάνος, ...

Φόρτωση άρθρων...