Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Η Κίνα στηρίζει το αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η Κίνα υποστηρίζει το ελληνικό αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Την υποστήριξη της Κίνας στο χρόνιο αίτημα της Ελλάδας επανέλαβε στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Προβολής και Επικοινωνίας Li Shulei, Πρόεδρο της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Δημοσιότητας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, κατά την επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στο Πεκίνο.

Τη θέση υπέρ της επανένωση είχε εκφράσει με σαφή και άμεσο τρόπο ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τσινπίνγκ, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, το 2019.

Tο υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η υπουργός Πολιτισμού είχε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας και συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους στη διάρκεια της παραμονής της στο Πεκίνο με αφορμή την πρόσκλησή της ως κεντρική ομιλήτρια στο 6ο Taihe Forum. 

Με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους συζητήθηκαν θέματα ενδυνάμωσης πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων έρευνας και προστασίας της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Στη σχεδόν δίωρη συνάντηση εργασίας της Λίνας Μενδώνη με τον Υπουργό Προβολής και Επικοινωνίας, Li Shulei, Πρόεδρο της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Δημοσιότητας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, παρουσία και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Hu Heping, έγινε εκτενής αναφορά στον τρόπο εμβάθυνσης και ενδυνάμωσης των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών. 

Ο Li Shulei επεσήμανε την εγγύτητα μεταξύ κινεζικού και ελληνικού λαού και την οικειότητα και αγάπη των Κινέζων πολιτών για τον ελληνικό πολιτισμό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς ενδείξεις για ανθρώπινη παρουσία στην Παταγονία ανατρέπουν τα δεδομένα (εικόνες)

Μελέτη λιθικού υλικού από τις περιοχές Πιλάουκο και Λος Νότρος στη βορειοδυτική Παταγονία στη Νότια Αμερική διεξήγαγαν αρχαιολόγοι, αποκαλύπτοντας στοιχεία ανθρώπινης παρουσίας στη...

Φόρτωση άρθρων...