Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Ιταλία: Ανακαλύφθηκαν 24 αρχαία αγάλματα στην Τοσκάνη (Photos)

Πολιτισμός

Έναν θησαυρό μεγάλης αρχαιολογικής αξίας ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στα λασπωμένα ερείπια ενός αρχαίου λουτρού στο Σαν Κασιάνο ντέι Μπάνι, μια πόλη στην επαρχία της Σιένα στην Ιταλία.

Ιταλοί αρχαιολόγοι έφεραν στο φως 24 υπέροχα διατηρημένα χάλκινα αγάλματα, που πιστεύεται ότι χρονολογούνται μεταξύ του 2ου και του 1ου αιώνα π.Χ. 

Τα αγάλματα που απεικονίζουν την Υγεία, τον Απόλλωνα και άλλες ελληνορωμαϊκές θεότητες δημιουργήθηκαν σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών για την Αρχαία Τοσκάνη, και πιο συγκεκριμένα κατά τη μετάβαση από την ετρουσκική κυριαρχία σε εκείνη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Αρκετοί Ιταλοί ειδικοί μιλούν για μια εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη, με έναν από αυτούς μάλιστα ότι να σημειώνει «μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία» της περιοχής.

Τα περισσότερα αγάλματα βρέθηκαν θαμμένο κάτω από τα λουτρά μαζί με περίπου 6.000 χάλκινα, αργυρά και χρυσά νομίσματα.

Ο Τζάκοπο Τάμπολι, καθηγητής του Πανεπιστημίου για ξένους φοιτητές της Σιένα, ο οποίος είναι επικεφαλής της ανασκαφής, πιστεύει ότι τα αγάλματα βυθίζονταν στα ιαματικά νερά σε κάποιας μορφής τελετουργικό. «Προσφέρεις κάτι στο νερό ελπίζοντας πως κι αυτό θα βοηθήσει εσένα», επισημαίνει.

Τα αγάλματα θα μεταφερθούν σε ειδικό εργαστήριο συντήρησης στο Γκροσέτο και μετά από κάποιο διάστημα θα αρχίσουν να εκτίθενται σε ένα καινούργιο μουσείο στον Σαν Κασιάνο.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των κρατικών μουσείων της Ιταλίας, Μάσιμο Οσάνα, η αρχαιολογική ανακάλυψη στο Κασιάνο είναι η πιο σημαντική μετά τους Πολεμιστές του Ριάτσε και «σίγουρα μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις χάλκινων αρχαιοτήτων στην ιστορία της Αρχαίας Μεσογείου».

Ιταλία: Ανακαλύφθηκαν 24 αρχαία αγάλματα στην Τοσκάνη
Ιταλία: Ανακαλύφθηκαν 24 αρχαία αγάλματα στην Τοσκάνη
Ιταλία: Ανακαλύφθηκαν 24 αρχαία αγάλματα στην Τοσκάνη
Ιταλία: Ανακαλύφθηκαν 24 αρχαία αγάλματα στην Τοσκάνη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eντυπωσιακό μνημείο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε αυτοκινητόδρομο (Photos)

Mια αρχαία αγροκτηνοτροφική περιοχή μαζί με τα στοιχεία μιας άτυπης, πελώριας εγκατάστασης του 3ου αιώνα, ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών για την RN-147 στο τμήμα Λιμόζ-Μπ...

Παίρνει σάρκα και οστά το Όραμα των Δελφών

Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ – Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο παρουσίασε τ...

H αρχαία πόλη που βυθίστηκε πριν από 1.200 χρόνια – Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν θησαυρό (Photos)

Στην αρχαιότητα, υπήρχε μια πόλη γνωστή για τους τα λιμάνια της και τους ναούς της. Αυτή η πόλη είχε πολλά λιμάνια, γιατί ήταν κτισμένη σε νησιά και οι άνθρωποι έπρεπε να επικοινων...

Φόρτωση άρθρων...