Δευτέρα
02 Οκτωβρίου 2023

Ιταλία: Ανακαλύφθηκαν 24 αρχαία αγάλματα στην Τοσκάνη (Photos)

Πολιτισμός

Έναν θησαυρό μεγάλης αρχαιολογικής αξίας ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στα λασπωμένα ερείπια ενός αρχαίου λουτρού στο Σαν Κασιάνο ντέι Μπάνι, μια πόλη στην επαρχία της Σιένα στην Ιταλία.

Ιταλοί αρχαιολόγοι έφεραν στο φως 24 υπέροχα διατηρημένα χάλκινα αγάλματα, που πιστεύεται ότι χρονολογούνται μεταξύ του 2ου και του 1ου αιώνα π.Χ. 

Τα αγάλματα που απεικονίζουν την Υγεία, τον Απόλλωνα και άλλες ελληνορωμαϊκές θεότητες δημιουργήθηκαν σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών για την Αρχαία Τοσκάνη, και πιο συγκεκριμένα κατά τη μετάβαση από την ετρουσκική κυριαρχία σε εκείνη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Αρκετοί Ιταλοί ειδικοί μιλούν για μια εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη, με έναν από αυτούς μάλιστα ότι να σημειώνει «μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία» της περιοχής.

Τα περισσότερα αγάλματα βρέθηκαν θαμμένο κάτω από τα λουτρά μαζί με περίπου 6.000 χάλκινα, αργυρά και χρυσά νομίσματα.

Ο Τζάκοπο Τάμπολι, καθηγητής του Πανεπιστημίου για ξένους φοιτητές της Σιένα, ο οποίος είναι επικεφαλής της ανασκαφής, πιστεύει ότι τα αγάλματα βυθίζονταν στα ιαματικά νερά σε κάποιας μορφής τελετουργικό. «Προσφέρεις κάτι στο νερό ελπίζοντας πως κι αυτό θα βοηθήσει εσένα», επισημαίνει.

Τα αγάλματα θα μεταφερθούν σε ειδικό εργαστήριο συντήρησης στο Γκροσέτο και μετά από κάποιο διάστημα θα αρχίσουν να εκτίθενται σε ένα καινούργιο μουσείο στον Σαν Κασιάνο.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των κρατικών μουσείων της Ιταλίας, Μάσιμο Οσάνα, η αρχαιολογική ανακάλυψη στο Κασιάνο είναι η πιο σημαντική μετά τους Πολεμιστές του Ριάτσε και «σίγουρα μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις χάλκινων αρχαιοτήτων στην ιστορία της Αρχαίας Μεσογείου».

Ιταλία: Ανακαλύφθηκαν 24 αρχαία αγάλματα στην Τοσκάνη
Ιταλία: Ανακαλύφθηκαν 24 αρχαία αγάλματα στην Τοσκάνη
Ιταλία: Ανακαλύφθηκαν 24 αρχαία αγάλματα στην Τοσκάνη
Ιταλία: Ανακαλύφθηκαν 24 αρχαία αγάλματα στην Τοσκάνη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κ. Μπακογιάννης: «Γιορτάζουμε τον Γιώργο Λούκο σαν νικητή - Μαζί του νίκησε το θάρρος, το ήθος και η πίστη στο όραμα, νίκησε ο πολιτισμός»

Με το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων ως μια ελάχιστη οφειλόμενη τιμή στον άνθρωπο που «άνοιξε» τη σύγχρονη τέχνη στους πολλούς και αναμόρφωσε το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τιμήθηκ...

Φόρτωση άρθρων...