Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Πέθανε η ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού - Είχε παντρευτεί δύο φορές τον Σταύρο Ξενίδη

Πέθανε η ηθοποιός, Μαργαρίτα Λαμπρινού, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών. Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή χτυπημένη από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του μέσα από τη σελίδα στο Facebook: «Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα την αποχώρηση από τη ζωή της σπουδαίας ηθοποιού και φίλης Μαργαρίτας Λαμπρινού η οποία έφυγε στα 97 της, χτυπημένη από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία εχθές το βράδυ. Ήταν από τις τελευταίες επιζώσες ηθοποιούς από τις σπουδαίες ταινίες του Βασίλη Λογοθετίδη, με πλούσια καριέρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο, κόσμησε το εθνικό μας θέατρο για πολλά χρόνια με το ταλέντο της, πιστή σύντροφος του μεγάλου ηθοποιού Σταυρού Ξενίδη που και αυτός βρισκόταν μαζί της για πολλά χρόνια στο γηροκομείο Αθηνών. Είναι ο πρώτος άνθρωπος του θεάτρου που γνώρισα πριν 55 χρόνια γιατί συναντιόμασταν στο γηροκομείο Πειραιώς όπου στο ίδιο δωμάτιο ήταν η προγιαγιά μου και η θεία της, ο πρώτος άνθρωπος που μου δίδαξε την σημασία και τη σπουδαιότητα της χειμερινής κολύμβησης και ο πρώτος άνθρωπος που μου έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην πρώτη μου θεατρική παράσταση. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Μαργαρίτα».

Η Μαργαρίτα Λαμπρινού γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1925, όπου πρωτοεμφανίστηκε σε παραστάσεις της παροικίας. Συνεργάστηκε με το θίασο Μυράτ, με το Πειραματικό θέατρο της Μαριέττας Ριάλδη, με το Αρχαίο Αττικό Θέατρο, την Ελληνική Λαϊκή Σκηνή, τον θίασο Αλίκης (Θεοδωρίδου) κ.α. Ασχολήθηκε αργότερα με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έπαιξε σε 9 μόλις ταινίες, από το 1954 («Χαρούμενο ξεκίνημα», Δεσποινίς Δήμητρα) έως το 1984, σε δύο παραγωγές του νέου ελληνικού κινηματογράφου («Λούφα και παραλλαγή» & «Ξαφνικός έρωτας». Έπαιξε περισσότερο στο θέατρο και σε τηλεοπτικές θεατρικές παραγωγές. Ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Σταύρο Ξενίδη. Κόρη της ήταν η νεότερη ηθοποιός Αλέκα Λαμπρινού.

 

H ιστορία αγάπης με τον Σταύρο Ξενίδη – Η δεύτερη ευκαιρία στον γάμο τους

Η ιστορία αγάπης του Σταύρου Ξενίδη με τη σύζυγό του Μαργαρίτα Λαμπρινού είναι συγκινητική. Οι δυο τους ήταν μοιραίο να είναι μαζί, κόντρα στα εμπόδια που έβαζε η ζωή.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1955 αλλά για λόγους που μόνο εκείνοι γνώριζαν, χώρισαν έναν χρόνο μετά. Και 20 χρόνια μετά οι δρόμοι τους συναντήθηκαν και πάλι. Ξενίδης και Λαμπρινού είπαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη τους, αποφασίζοντας να παντρευτούν ξανά.

Πιο ώριμοι, σίγουροι για τα αισθήματά τους και τα θέλω τους, ένωσαν και πάλι τις ζωές του. Κι έμειναν μαζί, αχώριστοι και αγαπημένοι μέχρι το Νοέμβριο του 2008, όταν ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή.

Τα τελευταία χρόνια της κοινής τους ζωής τα πέρασαν στο Γηροκομείο Αθηνών. Ο Σταύρος Ξενίδης μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, η υγεία του επιβαρύνθηκε πολύ, χρειαζόταν βοήθεια κι έτσι το αγαπημένο ζευγάρι πέρασε την πόρτα του Γηροκομείου.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...