Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Με πρόλογο της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Σακελλαροπούλου κυκλοφορεί το βιβλίο της εμβληματικής RBG

Έναν χρόνο μετά το θάνατό της, κυκλοφορεί, το βιβλίο της εμβληματικής Δικαστού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ  (RBG) σε συνεργασία με τις Γουέντι Γουίλιαμς και Μαίρη Χάρτνετ, με πρόλογο για την Ελληνική Έκδοση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για μία πνευματώδη, συναρπαστική, σοβαρή και παιγνιώδη ταυτόχρονα συλλογή κειμένων και ομιλιών από μια γυναίκα που άσκησε ισχυρή και μακρόχρονη επίδραση στο δίκαιο, τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων και τη λαϊκή κουλτούρα.

Στο βιβλίο Δικά μου Λόγια, η Δικαστής Γκίνσμπεργκ εκφράζει τις σκέψεις της για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως την ισότητα των φύλων και τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως την εβραϊκή ταυτότητα, το δίκαιο και τους δικηγόρους στην όπερα και την αξιοποίηση της συγκριτικής μελέτης ξένων δικαιικών συστημάτων για την ερμηνεία του συντάγματος των ΗΠΑ.

Σε όλη της τη ζωή, η Δικάστής Γκίνσμπεργκ υπήρξε πολύ παραγωγική συγγραφέας και ομιλήτρια. Η επιλογή των κειμένων του βιβλίου έχει γίνει από την ίδια και από τις επίσημες βιογράφους της, Μαίρη Χάρτνετ και Γουέντι Γ. Γουίλιαμς. Η Δικαστής Γκίνσμπεργκ έχει γράψει μία εισαγωγή για το βιβλίο, και οι Χάρτνετ και Γουίλιαμς εισαγωγές για κάθε κεφάλαιο, παρέχοντας το βιογραφικό πλαίσιο και σχόλια που προέρχονται από εκατοντάδες συνεντεύξεις που έχουν πάρει. Το βιβλίο είναι μία συναρπαστική ματιά στη ζωή μιας γυναίκας που έχει επηρεάσει όσο λίγες την αμερικανική κοινωνία αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

RUTH

Τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου έχει γράψει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη  μετάφραση έχει κάνει  έχει κάνει ο Μάνος Τζιρίτας, ενώ τη νομική επιμέλεια έκανε η Ειρήνη Κικαρέα.

Όπως γράφει στον Πρόλογο του βιβλίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου: 

«Η RuthBaderGinsburg υπήρξε για μένα ένα από τα ισχυρότερα πρότυπα στα χρόνια που υπηρέτησα τη Δικαιοσύνη. Σήμερα, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξακολουθώ να εμπνέομαι από την ακλόνητη δέσμευσή της στους θεσμούς και τους κανόνες, την πίστη της στον διάλογο, τον σεβασμό της προς τις απόψεις που απέκλιναν από τις δικές της και τη διαρκή προσπάθειά της να αναζητεί τις γόνιμες συγκλίσεις…» , 
ενώ σε άλλο σημείο η ΠτΔ αναφέρει: 
«…Μέσα από το βιβλίο Δικά μου λόγια της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ –αυτήν την ιδιαίτερη, εμψυχωτική, διασκεδαστική συλλογή με κείμενά της, από το πρώτο που δημοσίευσε στην εφημερίδα του σχολείου της, όταν ήταν μόλις δεκατριών ετών, ως τις ανακοινώσεις της από έδρας και τις ανασκοπήσεις των τελευταίων συνεδριάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ– προβάλλει ολοζώντανη μια αστραφτερή προσωπικότητα που συνδυάζει σωφροσύνη και ανάλαφρο χιούμορ, επιστημονική αυστηρότητα και εξαιρετική ικανότητα να απολαμβάνει τη ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της…»

Στοιχεία σχετικά με το βιβλίο: 
Είδος Βιβλίου: Αυτοβιογραφία,  Νομική Επιστήμη Μέγεθος: 15,5 Χ 23,5 , Αριθμός σελίδων: 360  ,  ISBN: 978-618-84032-9-1, Τιμή: 24,90€, Πρώτη Έκδοση: Νοέμβριος 2021, Σκληρόδετο.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: «Χρυσός Αλέξανδρος» στον «Κλεμμένο πλανήτη μου»

Το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος», που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 12.000 ευρώ, κατέκτησε η Φαραχνάζ Σαριφί, που συμμετείχε στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του 26ου Φεστιβάλ Ντοκι...

Μυστήριο με την ανακάλυψη τεράστιου σκελετού

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ανακάλυψη τεράστιου σκελετού στη Νότια Αμερική. Σε μία νέα έρευνα, ο ανθρωπολόγος Nicholas Landol, εξετάζει τον ισχυρισμό σύμφωνα με τον οποίο, πρόσφα...

Φόρτωση άρθρων...