Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μενδώνη: Εντός Ιουλίου θα εφαρμοστεί το σύστημα ζωνών επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη

Πολιτισμός

Εντός του Ιουλίου θα εφαρμοστεί το σύστημα ζωνών επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ουρές, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

 

Δήλωσε ότι πράγματι υπάρχει ουρά επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που σχηματίζεται στη νότια είσοδο, στο ύψος του σταθμού του Μετρό καθώς και μια ουρά επί του αλσυλλίου, που φτάνει στην έσχατη περίπτωση το άνω τμήμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και θα αντιμετωπιστεί μέσα στο μήνα.

 

Μενδώνη: Η επισκεψιμότητα στην Ακρόπολη έχει αυξηθεί κατά 80%

Η κ. Μενδώνη πρόσθεσε πάντως ότι πρόκειται για σύγχυση ότι η ουρά αρχίζει από τον Ιερό Βράχο μέχρι την Αμαλίας.  Επεσήμανε δε ότι η επισκεψιμότητα στην Ακρόπολη έχει αυξηθεί κατά 80% σε σχέση με το 2019 το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και αν δεν είχαν γίνει οι διαδρομές, θα ήταν σχεδόν αδύνατον να την επισκεφθεί κάποιος. 

Υπογράμμισε ότι η Ακρόπολη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα μνημεία του κόσμου τονίζοντας ότι σε περιόδους αιχμής ουρές δημιουργούνται σε όλα τα μεγάλα μνημεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βεβήλωσαν τον Παρθενώνα «ζόμπι» τουρίστες - Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό

Προκλητικότητα και ασέβεια έδειξαν κάποιοι τουρίστες, που αποφάσισαν να ποζάρουν στην Ακρόπολη ως δήθεν μοντέλα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ντυμένοι με χλαμύδες και κρατώντας π...

Πώς το DNA αποκαλύπτει τα μυστικά μίας αρχαίας φυλής πολεμιστών που έζησε πριν 1.500 έτη (εικόνες)

Τα μυστικά μίας αρχαίας φυλής πολεμιστών που έζησε πριν από 1.500 έτη αποκαλύπτονται μέσω ανάλυσης DNA. Οι ερευνητές ανακάλυψαν τα λείψανα του όγδοου αιώνα ενός αλόγου και ενός ν...

Φόρτωση άρθρων...