Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Metallica: Επιστρέφουν με νέο άλμπουμ και μεγάλη παγκόσμια περιοδεία

Πολιτισμός

Έχουν περάσει αισίως 6 χρόνια από όταν οι Metallica κυκλοφόρησαν δίσκο, το «Hardwired…to Self-Destruct» του 2016 και όπως όλα δείχνουν, το 2023 θα είναι η χρονιά της μεγάλης τους επιστροφής.

Όπως, λοιπόν, ανακοίνωσαν οι Metallica έχουν προ των πυλών τον επόμενο και ενδέκατο δίσκο τους. Το «72 Seasons» θα φτάσει στα ακουστικά μας στις 14 Απριλίου του 2023 και την παραγωγή του ανέλαβαν τα 2/4 των Metallica, δηλαδή ο Τζέιμς Χέτφιλντ και ο Λαρς Ούλριχ μαζί με τον Γκρεγκ Φίντελμαν.

Τον ίδιο μήνα που θα ακούσουμε το «72 Seasons», οι Metallica θα βγουν στον δρόμο για μία μεγάλη διεθνή περιοδεία που θα διαρκέσει ούτε λίγο ούτε πολύ δύο χρόνια.

Με πρώτο σταθμό το Άμστερνταμ, η περιοδεία έχει ως τώρα 46 σταθμούς (λέτε να τους δούμε και στα μέρη μας;). Μέσα σε όλα, η μπάντα αποκάλυψε πως κάθε εμφάνιση της περιοδείας θα έχει και διαφορετικό setlist, αλλά και διαφορετικά opening acts, μεταξύ των οποίων οι Architects, οι Mammoth, οι Greta Van Fleet και οι Pantera.

Όσον αφορά το ίδιο το άλμπουμ, ο frontman των Metallica, Τζέιμς Χέτφιλντ, δήλωσε:

«“72 Seasons”. Τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μας, που σχηματίζουν τον αληθινό ή λάθος εαυτό μας. Το κόνσεπτ ότι μας λένε οι γονείς μας “ποιοι είμαστε”. Μια πιθανή κατηγοριοποίηση γύρω από το τι είδους προσωπικότητα έχουμε. Νομίζω ότι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αυτού είναι η συνεχής παρατήρηση αυτών των πυρηνικών “πιστεύω” και το πώς επηρεάζουν την αντίληψή μας για τον κόσμο σήμερα. Μεγάλο μέρος της ενήλικης εμπειρίας είναι επαναφορά ή αντίδραση σε αυτά τα παιδικά βιώματα. Αιχμάλωτοι της παιδικής ηλικίας ή σπάσιμο των δεσμών που κουβαλάμε».

Μαζί με την ανακοίνωση του «72 Seasons» και της μεγάλης περιοδείας τους, οι Metallica κυκλοφόρησαν και το πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο τους, το κομμάτι «Lux Æterna» που συνοδεύεται από ένα βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία του Τιμ Σακέντι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τη χαμένη βίλα του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα (Photos)

Χιλιάδες χιλιόμετρα ταξίδεψαν οι αρχαιολόγοι για να φτάσουν από την Ασία στην Ευρώπη, ωστόσο και το ταξίδι τους, αλλά πολύ περισσότερο οι ανασκαφές τους και οι εργασίες τους απέδωσ...

Φόρτωση άρθρων...