Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Χιλιαδού: Η παραλία της Εύβοιας υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας

Πολιτισμός

Η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Το τρίγωνο της θλίψης» (Triangle of Sadness) του Ρούμπεν Έστλουντ (Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών 2022), είναι υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας 2022.

Η ψηφοφορία για το European Film Location Award 2022 ξεκινά σήμερα, 28 Νοεμβρίου, και έως τις 30 Ιανουαρίου 2023 το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα του EUFCN και να ψηφίσει επιλέγοντας την τοποθεσία της προτίμησής του.

Οι πέντε υποψήφιες τοποθεσίες για το Location Award του 2022 είναι οι εξής: Νησιά Brissago για την ταινία Dawn Chorus – Ticino Film Commission (Ελβετία), παραλία Χιλιαδού για την ταινία Triangle of Sadness – Hellenic Film Commission (Ελλάδα), η πόλη Portsoy για την σειρά for Peaky Blinders (Season 6) – Screen Scotland (Σκωτία), το ξενοδοχείο Schlosshotel Kronberg για την ταινία Spencer – Film Commission Hessen (Γερμανία), η συνοικία Stari Grad για την ταινία How I Learned To Fly – Filming in Croatia (Κροατία).

Η απονομή του βραβείου θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του European Film Market, κατά τη διάρκεια του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου. Η συμμετοχή στη ψηφοφορία για το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας 2022 δίνει το δικαίωμα στους ψηφοφόρους να διεκδικήσουν τριήμερη διαμονή για δύο άτομα στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο (προσφορά του Film Commission της τοποθεσίας). Ο νικητής ή η νικήτρια θα επιλεγεί με κλήρωση από το EUFCN και το Cineuropa.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαύρη Θάλασσα: Η πρώτη υποβρύχια ανασκαφή αποκάλυψε λιμάνι με αρχαιοελληνικό όνομα (Photos)

Ένα λιμάνι με αρχαιοελληνικό ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια της πρώτης υποβρύχιας ανασκαφής. Δεκάδες ιστορικά αντικείμενα, που χρονολογούνται απ’ τον 4ο π.Χ. αιώνα...

Φόρτωση άρθρων...