Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ο Banksy επιστρέφει για τον Άγιο Βαλεντίνο, με τοιχογραφία κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Πολιτισμός
Tags: Banksy

Χρειάστηκε να έρθει η 14η Φλεβάρη προκειμένου ο Banksy να επιβεβαιώσει πως μία τοιχογραφία στο Μαργκέιτ της Αγγλίας έχει την υπογραφή του.

Στην τοιχογραφία φαίνεται μια νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950 με πρησμένο μάτι και χαμένο δόντι, η οποία κλείνει έναν άνδρα σε έναν καταψύκτη.

Ο Banksy δημοσίευσε μία φωτογραφία με το έργο του στη σελίδα του στο Instagram ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να αναφέρουν πως με το έργο του θέλει να περάσει ένα μήνυμα για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών.

Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης ονόμασε το έργο του: «Η μάσκαρα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», ενώ δημοσίευσε και κοντινά καρέ που δείχνουν τη κακοποιημένη γυναίκα να χαμογελά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιταλοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίσθηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο, κοντά στη...

Πώς ενδείξεις για ανθρώπινη παρουσία στην Παταγονία ανατρέπουν τα δεδομένα (εικόνες)

Μελέτη λιθικού υλικού από τις περιοχές Πιλάουκο και Λος Νότρος στη βορειοδυτική Παταγονία στη Νότια Αμερική διεξήγαγαν αρχαιολόγοι, αποκαλύπτοντας στοιχεία ανθρώπινης παρουσίας στη...

Φόρτωση άρθρων...