Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Πέθανε ο ηθοποιός Μάκης Πανώριος

Τον θάνατο του Μάκη Πανώριου ανακοίνωσε μέσα από ανάρτηση στα social media, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο ηθοποιός, ποιητής και λογοτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Μέσα από το προφίλ του στο Facebook, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ανάρτησε μερικές φωτογραφίες του αείμνηστου συναδέλφου του και στη λεζάντα έγραψε:

«Έφυγε ένας αξιόλογος άνθρωπος του θεάτρου και των γραμμάτων. Ηθοποιός, συγγραφέας, εικονογράφος και κριτικός θεάτρου. Πολυσχιδής, υπηρέτησε το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση πλάθοντας ποικίλους ρόλους! Γεννημένος το 1935 θα ταφεί στην πατρίδα του την Κεφαλλονιά… Καλό ταξίδι αγαπημένε συνάδελφε Μάκη Πανώριε».

 

Δείτε την ανάρτηση 

 

θα

 

Ο Μάκης Πανώριος γεννήθηκε το 1935 στην Κεφαλονιά. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Σχεδίου και Ζωγραφικής ABC και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου και Σκηνοθεσίας του Πέλου Κατσέλη.

Εργάστηκε ως ηθοποιός για 18 χρόνια στο ελεύθερο θέατρο και 10 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Όσον αφορά τον ρόλο του συγγραφέα, αφιερώθηκε σε μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, θεατρικά έργα, κριτικές βιβλίων και ταινιών. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 500 βιβλία, έχει επιμεληθεί και προλογίσει περίπου τα 100.

Η πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι, ήταν για το «Τραγούδι του νεκρού αδερφού» του Mίκη Θεοδωράκη, στο ρόλο του Χάρου, το 1962.

Πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα με το μυθιστόρημα «Η κατάκτηση», το 1970.

Είχε βραβευτεί με τα βραβεία Karel (1993) για την προσφορά του στην επιστημονική φαντασία και τη φανταστική λογοτεχνία και Χρυσό Ικαρομένιππο (1996) για το διήγημά του «Ηθοποιός».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δρόμος μήκους 800 μέτρων με κίονες από τη ρωμαϊκή περίοδο ανακαλύφθηκε σε παραθεριστικό θέρετρο (Photos)

Δρόμος 800 μέτρων με κίονες, της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε, κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στον Πύργο Χιντίρλικ, ένα από τα ιστορικά σύμβολα της Αττάλειας, διάσημο θ...

Βγήκε για βόλτα και βρήκε τυχαία μία πέτρα – Οι αρχαιολόγοι εντυπωσιάστηκαν γιατί ήταν αντικείμενο 5.600 ετών

Ο Κάρολ Τσερβίνσκι βγήκε βόλτα σε ένα λόφο κοντά σε ποτάμι, στο Ντράζγκαου της Πολωνίας. Στον δρόμο είδε μια αιχμηρή και κοφτερή πέτρα, η οποία του έκανε εντύπωση και την μάζεψε. Τ...

Φόρτωση άρθρων...