Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Sisters of Mercy: Το διάσημο ροκ συγκρότημα έρχεται το καλοκαίρι στην Αθήνα για συναυλία

Οι θρυλικοί Sisters of Mercy θα επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια δυνατή συναυλία την Κυριακή 23 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Death Disco Athens Open Air Festival.

Με μόνο τρία κανονικά άλμπουμ στο ενεργητικό τους, για παραπάνω από 40 χρόνια θεωρούνται ως ένα από τα πιο συγκροτήματα της μετά πανκ σκηνής. Μετά τις περσινές εμφανίσεις τους σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη, επισκέπτονται φέτος και την Αθήνα για να αποδείξουν πως διανύουν μια από τις καλύτερες φάσεις της πολυτάραχης πορείας τους. Temple of Love, Μore, Alice, Lucretia (my reflection), Dominion, Vision Thing, This Corrosion και τόσα άλλα παλιά που μαζί με τα καινούργια τους τραγούδια, και φυσικά την μυθική φιγούρα του Andrew Eldritch να δεσπόζει επί σκηνής, θα βάλουν φωτιά στην Τεχνόπολη.

Η διάσημη βρετανική μπάντα ηγείται των 14 συνολικά συγκροτημάτων που θα περάσουν από τις δύο σκηνές της διήμερης διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στις και 23 Ιουλίου.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το δημοφιλές ιρλανδο-βρετανικο ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής VNV Nation. Από όταν πρωτοξεκίνησαν, στα μέσα των 90’s, το ελληνικό κοινό τους αγκάλιασε με θέρμη και αυτοί με τη σειρά τους, με κάθε ευκαιρία ανταπέδιδαν αφενός με τους σπουδαίους δίσκους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον αφετέρου με αξέχαστες συναυλίες. Το επιστέγασμα όμως αυτής της ιδιαίτερης σχέσης τους με το ελληνικό κοινό ήταν η επίσκεψή τους το 2016, την εποχή των μνημονίων, όπου ήρθαν όχι μόνο χωρίς αμοιβή, αλλά πληρώνοντας οι ίδιοι όλα τα έξοδά τους και πρόσφεραν όλη την είσπραξη της συναυλίας σε κοινωφελή ιδρύματα, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση στήριξης και αλληλεγγύης. Με ένα ολόφρεσκο άλμπουμ στις αποσκευές τους, το Electric Sun, headline εμφανίσεις σε όλα τα σημαντικά dark alternative festivals της Ευρώπης και έναν χαρισματικό performer, τον μοναδικό Ronan Harris, που δεν επιτρέπει σε κανέναν να μένει αμέτοχος στις συναυλίες τους, οι VNV έρχονται πανέτοιμοι για ένα εκρηκτικό live.

 

Πρόγραμμα φεστιβάλ

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

  • VNV Nation, The Soft Moon, Selofan, Rue Oberkampf, Ploho, Kalte Nacht, Youth Valley

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

  • The Sisters of Mercy, She Past Away, Actors, Absolute Body Control, Mecano Un.Ltd, Mechanimal, Data Fragments

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυτιλήνη: Ο πρώτος άνθρωπος του Αιγαίου ηλικίας 150.000 ετών από το Λισβόρι της Λέσβου

Άλλο ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Λέσβο και την προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού της παρέχει πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με την οποία δίνεται άδει...

Ανακαλύφθηκαν 1.430 αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι (Photos)

Περισσότερους από 1.400 αρχαίους ρωμαϊκούς τάφους ανακάλυψαν αρχαιολόγοι. Αρχαιολόγοι στη νότια Γαλλία έχουν ανασκάψει αρχαίο ρωμαϊκό κοιμητήριο το οποίο περιέχει 1.430 τάφους και ...

Φόρτωση άρθρων...