Σαββάτο
25 Μαρτίου 2023

Σταύρος Ξαρχάκος: Επανέρχεται με ένα αφιέρωμα στη δημοτική μουσική, στο «Παλλάς»

Ένα υπέροχο ταξίδι στον ανεκτίμητο πλούτο της δημοτικής μουσικής, που κουβαλά μέσα της πολύτιμα στοιχεία από το εθνικό μας παρελθόν αποτελώντας παράλληλα πολύτιμη πυξίδα για το μέλλον, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 27 Μαρτίου στο «Παλλάς».

Οδηγός σε αυτή την ιδιαίτερη μουσική διαδρομή θα είναι ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος.

«Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση -Από τον Πόντο ως την Κρήτη» είναι ο τίτλος της συναυλίας αυτής η οποία θα περιέχει δημοτικές μελωδίες και ρυθμούς που έχουν τις ρίζες τους σε περιοχές που αποτέλεσαν τόπο κατοικείας του απανταχού Ελληνισμού, από την Κρήτη ως τον Πόντο.

Μελωδίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά, αφηγήσεις που παρέμειναν ζωντανές από στόμα σε στόμα και διαχρονικά, ιστορικά δημοτικά τραγούδια θα έχουν την τιμητική τους, παρουσιασμένα όλα μέσα από την ευρηματική ενορχηστρωτική ματιά του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος εμπνέεται διαχρονικά από την αστείρευτη πηγή της δημοτικής μουσικής αποτελώντας ως ίδιος, επί δεκαετίες, ιδανική γέφυρα για να περάσει, ζωντανή και ατόφια, στις νεότερες γενιές.

Συνοδοιπόροι του συνθέτη σε αυτό το μουσικό ταξίδι θα είναι η Ηρώ Σαΐα, γνωστή για την αγάπη της και τη δεξιοτεχνία της στο δημοτικό τραγούδι, ο εκπρόσωπος της αυθεντικής κρητικής παράδοσης Δημήτρης Αποστολάκης από τους Χαίνηδες και ο ερμηνευτής ποντιακού τραγουδιού Αλέξης Παρχαρίδης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Μυστήριο με αρχαίο νεκροταφείο που ανακαλύφθηκε στο Γιόρκσαιρ (εικόνες)

Μυστήριο καλύπτει τη σημαντική ανακάλυψη που έκαναν αρχαιολόγοι στο Γιόρκσαϊρ στη Βρετανία. Σε κρυμμένο νεκροταφείο στο Γιόρκσαϊρ, ενδεχομένως το πρώτο αγγλοσαξονικό στην περιοχή,...

Κώστας Πανουργιάς: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός

Πέθανε ο Κώστας Πανουργιάς, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για τη ζωή του. Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του γνωστού ηθοποιού του θεάτρου και του κινηματογράφου, έκανε γνωστή ...

Φόρτωση άρθρων...