Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

«Το Μαγειρείο του Καραγκιόζη»

Μια κλασσική κωμωδία με σύγχρονα μηνύματα

Ο Καραγκιόζης σε ρόλο Master Chef, αφού παρά την πείνα του, πείθει πως αυτός και μόνο αυτός είναι ο καλύτερος  μάγειρας του κόσμου και παίρνει τη δουλειά στο μαγειρείο της γειτονιάς του. Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή, αυτή που θα εκτυλιχθεί στον μπερντέ του Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου  την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Στην κεντρική πλατεία της Καραγκιοζούπολης, υπάρχει το παλιό και φημισμένο μαγειρείο του γέρο- Χατζησαλάτα ! Ο ίδιος πλέον έτοιμος να βγει στην σύνταξη δίνει τα κλειδιά της επιχείρησης του στον φίλο του, τον Χατζηαβάτη, να δουλέψει το μαγειρείο και να ζήσει την οικογένεια του, με τον όρο να βρει έναν καλό τεχνίτη μάγειρα.

Ο Καραγκιόζης στην προσπάθεια του να γεμίσει την αιώνια πίνα του, πείθει τον Χατζηαβάτη ότι είναι ο κατάλληλος για την δουλειά αυτή έχοντας μεγάλη εμπειρία στην γαστρονομία και αναλαμβάνει την θέση του μάγειρα. Στην προσπάθεια του αυτή επιδίδεται σε πρωτοποριακές γαστρονομικές συνταγές της φαντασίας του και οι κωμικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, θέτοντας την επιχείρηση και τον ίδιο τον Καραγκιόζη σε περιπέτειες.

Πώς θα δείτε τον Καραγκιόζη σε ρόλο Μάγειρα

•    Ηλεκτρονικά εισιτήρια: https://www.more.com/.../theatro-skion-panagioti.../
•    Θέατρο Σκιών Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου - Το Στέκι του Καραγκιόζη 
•    Τσακάλωφ 17, Κορυδαλλός ( Στάση ΜΕΤΡΟ "Κορυδαλλός" )
•    Πληροφορίες - Κρατήσεις: 6979354681

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

  • ΚΥΡΙΑΚΗ    4/2,  11.30 : «Το μαγειρείο του Καραγκιόζη»
  • ΚΥΡΙΑΚΗ  11/2,  11.30 : «Το μαγικό μπαούλο»
  • ΚΥΡΙΑΚΗ  18/2,  11.30 : «Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη»
  • ΚΥΡΙΑΚΗ  17/3,  11.30 : «Αποκριάτικα Καραγκιοζομπερδέματα»

 

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Χατζηαναγνώστου 

Ό Παναγιώτης Χατζηαναγνώστου γεννήθηκε στο Κερατσίνι. Από μικρός είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες, όπου μπαίνει στα παρασκήνια ενός από τα σπουδαιότερα είδη λαϊκής έκφρασης και τέχνης, το Θέατρο Σκιών. Γνωρίζει και μαθαίνει την τέχνη δίπλα σε παλιούς καταξιωμένους καραγκιοζοπαίχτες και συνεργάζεται με τους περισσότερους νέους παίκτες του είδους.

Την περίοδο 2007- 2008 παρακολουθεί στη «ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΙΡΗΣ ΡΑΖΗ» σεμινάρια αναπνοής, ορθοφωνίας και επικοινωνίας λόγου, με καθηγητή τον κ. Σωτήρη Τσόγκα. Από τότε δίνει παραστάσεις διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους θεατές με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Από το 2018, ιδρύει μόνιμη θερινή σκηνή στην Σαλαμίνα μέχρι και σήμερα, διατηρώντας το κλασσικό μαντράκι του Καραγκιόζη, που ξυπνάει νοσταλγικά συναισθήματα και γίνεται η αφορμή ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι πιο νέοι. Από το 2019, δημιουργεί μόνιμη χειμερινή σκηνή στο Θεατράκι «Υποβρύχιο».  

Σήμερα έχει δημιουργήσει το στέκι του Καραγκιόζη στον Κορυδαλλό, όπου εκτός από τις παραστάσεις που δίνονται για το κοινό, προσφέρεται η  δυνατότητα εκμάθησης της τέχνης του Θεάτρου Σκιών στα μικρά (αλλά και στα μεγάλα) παιδιά. Το Θέατρο Σκιών του Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους, που αγαπάνε το Ελληνικό, παραδοσιακό, Θέατρο Σκιών, με σκοπό να γνωρίζουν οι μικροί μας φίλοι το Θέατρο Σκιών και να θυμηθούν οι μεγάλοι.
 

 

karagkiozis

 

karagkiozis

 

karagkiozis

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτό είναι το πρώτο συμπαγές θραύσμα «Tyrian Purple» – Η ουσία που σχετίζεται με τους Ρωμαίους αυτοκράτορες

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφής το 2023 στην περιοχή ενός αρχαίου ρωμαϊκού λουτρού στο Καρλάιλ στη Αγγλία. Η ανασκαφή έφερε στο φως ένα μικρό...

Η πρώτη ταφή μητέρας-κόρης από τη ρωμαϊκή περίοδο – Ο ασυνήθιστος τάφος και τα μυστικά του

Ένας τάφος που αποκαλύφθηκε πριν από πάνω από 20 χρόνια, στο Γουλς με τους σκελετούς δύο ανθρώπων και ένα άλογο τουλάχιστον, αποδεικνύεται ότι είναι ο πρώτος τάφος μητέρας και κόρη...

Φόρτωση άρθρων...