Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τσίτα Ριβέρα: Πέθανε η σταρ του Μπρόντγουεϊ

Πολιτισμός

Η Τσίτα Ριβέρα, γνωστή για τη λαμπρή πορεία της στο Μπρόντγουεϊ, πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Την είδηση του θανάτου της μετέφερε η κόρη της, Λίζα Μορντέντε, αποκαλύπτοντας ότι η ηθοποιός «έφυγε» ήσυχα στη Νέα Υόρκη, μετά από μια σύντομη ασθένεια.

Η βραβευμένη με Tony καλλιτέχνιδα ήταν γνωστή για την επιτυχημένη θεατρική της καριέρα για σχεδόν επτά δεκαετίες. Μερικοί από τους πιο αξιοσημείωτους ρόλους της είναι η Anita στο «West Side Story» και η Rose στο «Bye Bye Birdie».

Ποια ήταν η Τσίτα Ριβέρα

Η Τσίτα Ριβέρα γεννήθηκε το 1933 στην Ουάσιγκτον και ξεκίνησε την καριέρα της στο Μπρόντγουεϊ από τη δεκαετία του 1950. Τότε ήταν που ανέλαβε ρόλους σε παραγωγές όπως το «Can-Can» και το «Mr Wonderful».

Η θρυλική σταρ, συμπεριλήφθηκε το 1957 στο αρχικό καστ του «West Side Story» υποδυόμενη την Anita. Η παράσταση αυτή, ήταν και το έργο που της άνοιξε τον δρόμο να διαπρέψει στο Μπρόντγουεϊ. Είχε βραβευτεί με 2 Tony αλλά και το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, το πιο σημαντικό μετάλλιο στις ΗΠΑ, που της δόθηκε από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόεδρος αρχαιολόγων για τον τάφο του Πλάτωνα: Ήταν γνωστό ότι βρίσκεται στην Ακαδημία

«Το ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρισκόταν στην Ακαδημία δεν είναι κάτι άγνωστο για τους αρχαιολόγους. Ο Διογένης Λαέρτιος στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ. αναφέρει ότι ο Πλάτωνας θάφτηκε ...

Εντυπωσιακή ανακάλυψη σε τάφο 900 ετών – Πώς ο θαμμένος θησαυρός αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων (εικόνες)

Θησαυρός που ήταν θαμμένος αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων. Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα, σε ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο στο Μπραχεκιρκάν του νησιού Βισίνγκσο, στη Σουηδία...

Ανακαλύφθηκαν καμένα λείψανα σε πυραμίδα - Οι βασιλιάδες έκαιγαν τους προκατόχους τους για να σφραγίσουν την ηγεμονία τους (Photos)

Έκπληκτοι έμειναν αρχαιολόγοι από ανακάλυψή τους. Ο πασίγνωστος πολιτισμός των Μάγια έκρυβε ακόμα ένα μυστικό. Καίγανε τους βασιλιάδες τους σαν να ήθελαν να τους ατιμάσουν. Αρχ...

Φόρτωση άρθρων...