Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι σε Facebook και Instagram για φοροδιαφυγή

Τη συγκρότηση ειδικού ελεγκτικού τμήματος με σκοπό τον εντοπισμό φοροδιαφυγής που διενεργείται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Στο μικροσκόπιο της φορολογικής Αρχής έχουν μπει επιχειρήσεις «φαντάσματα» που δραστηριοποιούνται μέσα από πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram.

Η διαπίστωση ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα κρούσματα, ώθησε τη φορολογική Αρχή να στήσει ειδικό ελεγκτικό τμήμα για την αποκάλυψή τους. Πρόκειται για εταιρείες φαντάσματα που δεν πληρώνουν φόρους με αποτέλεσμα να έχουν δελεαστικές τιμές, σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς.

Πολλές φορές τέτοιες περιπτώσεις αποκαλύπτονται από καταγγελίες και μετά αρχίζει η ψηφιακή παρακολούθηση και ξετυλίγεται το κουβάρι. 

Τα ψηφιακά εργαλεία γίνονται σύμμαχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και με άλλους τρόπους. Η φορολογική αρχή αξιοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για την αποκάλυψη κρουσμάτων πολυτελούς διαβίωσης που δεν δικαιολογούνται από το εισόδημα των φορολογούμενων.

Τα κρούσματα φοροδιαφυγής μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να «φυτρώνουν σαν μανιτάρια» ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαήμερη εργασία: Σε ποιους κλάδους θα εφαρμοσθεί από τον Ιούλιο – Πού απαγορεύεται

Από την 1η Ιουλίου 2024, επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες θα μπορούν να ζητούν από τους εργαζομένους να δουλεύουν και την 6η ημέρα, με προσαύξηση ημερομι...

Τι αλλάζει από φέτος στις φορολογικές δηλώσεις - Οι 10 νέοι κωδικοί SOS για τους επαγγελματίες

Από μέρα σε μέρα (αν όχι από ώρα σε ώρα) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για περίπου 9 εκατομμύρια υπόχρεους, αν και οι περισσότε...

Φόρτωση άρθρων...