Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Αγρότες: Τα τρία μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία

Σειρά παρεμβάσεων για να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος εξετάζει η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις που τα τελευταία 24ωρα έχουν ενταθεί.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε πως οι αγρότες έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Τα τρία μέτρα που εξετάζονται είναι τα εξής:

  • Επιδότηση του αγροτικού πετρελαίου
  • Νωρίτερα από τον Ιούνιο η καταβολή των αποζημιώσεων
  • Διετής αναστολή πληρωμών για το ρεύμα στους αγρότες που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντάνιελ και στη συνέχεια μια πενταετής ρύθμιση των υποχρεώσεων στο ρεύμα συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών υποχρεώσεων με μηδενικό επιτόκιο.

Η τροπολογία που αφορά στους αγρότες την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, και αναμένεται να κατατεθεί σήμερα, προβλέπει πως όσοι επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντανιέλ θα έχουν 2 χρόνια πλήρη αναστολή πληρωμών, με συνέχιση της παροχής ρεύματος και στη συνέχεια μια πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεων στο ρεύμα συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών υποχρεώσεων με μηδενικό επιτόκιο. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έλεγχοι, πρόστιμα και πλατφόρμες στη μάχη κατά της ακρίβειας - Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι

Με αυξημένους ελέγχους στην αγορά από κλιμάκια υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης (ΔΙΜΕΑ κτλ), των Περιφερειών και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και υπό την απειλή εξοντωτικών...

Φόρτωση άρθρων...