Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αλλάζω θερμοσίφωνα: Μέσα στο Μάρτιο το πρόγραμμα με επιδοτήσεις 100 εκατ. ευρώ

Οικονομία

Ενισχύσεις συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση ηλεκτρικών από ηλιακούς θερμοσίφωνες θα παράσχει το νέο πρόγραμμα “Αλλάζω θερμοσίφωνα” που αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο Μάρτιο.

Την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία παρέχεται στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η εξουσιοδότηση για την προκήρυξη προγράμματος αντικατάστασης οικιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) με ηλιοθερμικά συστήματα και για ανακύκλωση των αποσυρόμενων συσκευών μέσω συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης.

Η δομή του προγράμματος (αντικατάσταση – απόσυρση παλαιών συσκευών και επιδότηση αγοράς νέων) προσομοιάζει με το πρόγραμμα “ανακυκλώνω – αλλά συσκευή” μέσω του οποίου επιδοτήθηκε η αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Κατά τις πληροφορίες και στο νέο πρόγραμμα θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια για την προτεραιοποίηση των αιτήσεων και το ύψος της επιδότησης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών» που πρόκειται να εισαχθεί σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Λήγει η προθεσμία και ξεκινά η επιβολή των προστίμων

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% - 6% του συνόλου, που δεν έχουν διασυνδέσει τα POS τους με τις ταμειακές τους μηχανές για να προχωρήσουν στη διασύ...

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του – Ποιοι θα το λάβουν αυξημένο και πώς υπολογίζεται

Αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις θα βρεθεί όποιος εργοδότης δεν καταβάλλει μέχρι την Μ. Τετάρτη το Δώρο Πάσχα. Φέτος μάλιστα για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν τον...

Φόρτωση άρθρων...