Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Πότε θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Οι δικαιούχοι και οι προκαταβολές

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας του προγράμματος « Ανακαινίζω-Νοικιάζω» για την υποβολή αιτήσεων. 

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι «το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» “το προγραμματίζαμε να βγει και λίγο πιο νωρίς στον αέρα. Το έχουμε καθυστερήσει γιατί έχουμε τεχνικό ζήτημα διαλειτουργικότητας. Το λύνουμε μέσα στις ημέρες. Έχουμε έτοιμη την υπουργική απόφαση με την πρόσκληση. Θεωρούμε ότι έως τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να κάνουμε και την έκπληξη και την προτελευταία εβδομάδα να έχει βγει το πρόγραμμα».

Η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε πως μέσω του προγράμματος «περίπου 50 εκατομμύρια μπορούν να τα αξιοποιήσουν μέχρι 12.500 ιδιοκτήτες κενών κατοικιών, κλειστών. Σημαίνει ότι δηλώθηκαν κενές κατοικίες στο Ε2 τα τελευταία τρία χρόνια, είναι μέχρι 100 τετραγωνικά και ουσιαστικά μπορεί να κάνεις μια ανακαίνιση μέχρι 10.000 ευρώ και το κράτος θα σου δώσει τις 4.000 ευρώ αφού έχεις αναρτήσει τα ηλεκτρονικά τιμολόγια για να είναι όλα διαφανή και να έχεις μισθώσει και το σπίτι για τρία χρόνια για να αποφύγουμε και την περίπτωση της βραχυχρόνιας μίσθωσης».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο

Στο 10,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,4% τον Μάρτιο 2023 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 10,8% τον Φ...

Φόρτωση άρθρων...