Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ανοίγει ο δρόμος για έκτακτη ενίσχυση στους ευάλωτους

Οικονομία

Η καλή πορεία των φορολογικών εσόδων για τον Οκτώβριο, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι έχει δημιουργηθεί ένα «μαξιλάρι» 300 εκατομμύρια ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για τη χορήγηση της επιταγής ακρίβειας στους ευάλωτους, όπως και πέρυσι. 

Αν δεν εξαντληθεί όλο αυτό το ποσό, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει το επόμενο δίμηνο, τότε σίγουρα θα υπάρξει μια ενίσχυση 200 εκατομμυρίων ευρώ στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Με δεδομένο ότι το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δεν πρέπει να αποκλειστεί οι ανακοινώσεις να γίνουν εκεί.

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο 2023 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.633 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένο κατά 844 εκατομμυρίων ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 5.905 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 832 εκατ. ευρώ ή 16,4% έναντι του στόχου. Εκτιμάται ότι η υπερεκτέλεση αυτή οφείλεται σε αυξημένα έσοδα ΦΠΑ, καθόσον το μήνα Οκτώβριο υποβάλλονται οι τριμηνιαίες περιοδικές δηλώσεις που αντανακλούν, μεταξύ άλλων, τον αυξημένο κύκλο εργασιών λόγω της τουριστικής κίνησης της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς και τα αυξημένα έσοδα του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 564 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένες κατά 16 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο (581 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 107 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 18 εκατ. ευρώ από τον στόχο (90 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Λήγει η προθεσμία και ξεκινά η επιβολή των προστίμων

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% - 6% του συνόλου, που δεν έχουν διασυνδέσει τα POS τους με τις ταμειακές τους μηχανές για να προχωρήσουν στη διασύ...

Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματες» υποβολές από 2 Ιουλίου για όσους δεν τροποποιήσουν τις προσυμπληρωμένες

«Αυτόματα» θα υποβάλλονται οι δηλώσεις από την ίδια την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τις 2 Ιουλίου σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν προβούν σε κάποια τροποποίηση τους...

Πάσχα: «Μάχη» για την τιμή του οβελία – Tσιμπημένη η τιμή λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα

Δεν έχει ακόμα «ζεσταθεί» η κίνηση στα συνοικιακά κρεοπωλεία με τις παραγγελίες για το πασχαλινό τραπέζι να είναι περιορισμένες. Η τάση είναι Πάσχα στο χωριό και η οικονομική λύση,...

Φόρτωση άρθρων...