Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Καύσωνας «Κλέων»: Διευκρινίσεις ΣΕΛΠΕ για την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Στη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, στις 16 Ιουλίου εν μέσω του καύσωνα «Κλέων» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΛΠΕ.

«Στις 16 Ιουλίου ημέρα Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11 π.μ. έως 8 μ.μ.», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.

Νωρίτερα είχε βγάλει ανακοίνωση και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για το θέμα αυτό.  «Τα εμπορικά καταστήματα βάσει νόμου μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, με προτεινόμενο από τον σύλλογο ωράριο λειτουργίας, 11:00-18:00.

Από την έναρξη των φετινών θερινών εκπτώσεων, έχει διαπιστωθεί υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πραγματικά χαμηλές τιμές, προβαίνοντας σε αγορές που θα καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες »  είχε επισημάνει σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος.

Τι πρέπει να προσέχουν στις αγορές τους οι καταναλωτές

Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν όταν πραγματοποιούν τις αγορές τους κατά την περίοδο αυτή τα εξής :

Τα καταστήματα θα πρέπει να έχουν αναρτημένες αναγγελίες προϊόντων ότι γίνονται εκπτώσεις.

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προϊόντα.

Δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης καθώς αυτό είναι στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό θα πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση.

Όταν οι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα με δόσεις θα πρέπει να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν επακριβώς για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν από τους εμπόρους για το αν γίνονται αλλαγές στα είδη που πωλούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα που φέρουν ελάττωμα και αγοράστηκαν κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Aυτό δεν ισχύει όταν το προϊόν είναι σε προσφορά λόγω συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερωθεί για αυτό ο καταναλωτής σχετικά πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητούν:

α. την απόδειξη προκειμένου να μπορούν να αποδείξουν την αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος.

β. τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και τους όρους της εγγύησής του στην ελληνική γλώσσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Πάνω από 15.000 φιάλες αλκοολούχων με παραποιημένες συσκευασίες δεσμεύτηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

Τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ αφού εντόπισαν, δέσμευσαν αλκοολούχα ποτά σε παραποιημένες συσκευασίες στο λιμάνι του Πειραιά. Ο έλεγχος από την ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανάλ...

Φόρτωση άρθρων...