Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Δώρο Πάσχα, επιδόματα, αναδρομικά: Όλες οι πληρωμές μέχρι τέλος Απριλίου

Με την πληρωμή της επιδότησης ανεργίας αλλά και του Δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους ξεκίνησε νωρίτερα στις 19 Απριλίου το πακέτο πληρωμών του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Απριλίου.

Προπληρώθηκαν επίσης το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας και το επίδομα γονικής άδειας.

Συντάξεις

Νωρίτερα λόγω Πάσχα θα καταβληθούν οι συντάξεις μη μισθωτών του ΕΦΚΑ.

Την 25η/4/2024,ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Την 29η/4/2024,ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Τα αναδρομικά ποσά 6 μηνών του επιδόματος για τις μητέρες αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες που έκαναν παιδί από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και θα γίνει προσπάθεια από τις υπηρεσίες να καταβληθούν τέλος Απριλίου. Πάντως ακόμα και αργότερα να πιστωθούν, η καταβολή θα γίνει σε μία δόση. Οι ασφαλισμένες θα λαμβάνουν για εννέα μήνες τον κατώτατο μισθό (830 ευρώ), δηλαδή συνολικά 7.470 ευρώ. Οι αυτοαπασχολούμενες που δικαιούνται το επίδομα υπολογίζονται σε 5.000- 6.000 αν φυσικά είναι ασφαλιστικά ενήμερες και δεν έχουν χρέη προς τον ΕΦΚΑ.

Τέλος Απριλίου αυξημένο επίδομα γέννησης θα λάβουν οι γυναίκες που γέννησαν από την 1η Ιανουαρίου 2023 κι έπειτα. To νέο επίδομα γέννησης κυμαίνεται από 2.400 έως 3.500 ευρώ, αναλόγως του αριθμού των τέκνων και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2023. Δικαιούχος είναι η μητέρα που διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών -Οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

Ιδιαίτερο βάρος αποδίδεται στον περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσα από τις παρεμβάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη βελτίωση της διαφάνειας και της α...

Φόρτωση άρθρων...