Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Δύσκολη για τους μικρομεσαίους η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας

Οικονομία

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αποτελεί για την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη ένα μεγάλο στοίχημα, προκειμένου να καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο το ωράριο του εργαζόμενου.

Και καλά στις μεγάλες επιχειρήσεις ή τις μεσαίες. Εκεί τα πράγματα είναι πιο εύκολα, ενώ ήδη το μέτρο εφαρμόζεται σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Τι θα γίνει όμως με τους μικρομεσαίους που απασχολούν έναν ή δύο εργαζομένους; Εκεί το υπουργείο Εργασίας σκέφτεται να χορηγήσει κίνητρα και διευκολύνσεις, μέσω του σχετικού νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.

Από την άλλη πλευρά, τι θα γίνει με όσους απασχολούνται μέσω τηλεργασίας; Καλό είναι το υπουργείο Εργασίας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να τεθούν σε υγιείς βάσεις οι σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων, ώστε να μην έχει κανένας πρόβλημα και να αποφεύγονται οι... παρεξηγήσεις!

Πάντως, το υπουργείο Εργασίας υπόσχεται εντατικούς ελέγχους από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι φέτος θα ξεπεράσουν τις 70.000.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ηλεκτρονικό «μπλόκο» σε ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ

Καθιέρωση κλιμακωτών προστίμων για όσους δεν πληρώνουν στην ώρα τους τα τέλη κυκλοφορίας και ηλεκτρονικό «μπλόκο» σε οχήματα που δεν είναι ασφαλισμένα ή δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ...

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεχρεώσετε τις πιστωτικές κάρτες σας – Τι συμβουλεύει αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος

Ο Ramit Sethi, αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και συγγραφέας του best seller των New York Times “I Will Teach You To Be Rich”, έδωσε πολύτιμες συμβουλές μιλώντας στο CNBC. Μεταξύ...

Φόρτωση άρθρων...