Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Δυσβάστακτο το κόστος της ακρίβειας για το 82% των εργαζομένων

Οικονομία

Δύσκολος χειμώνας περιμένει τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων, καθώς το κοκτέιλ του υψηλού ενεργειακού κόστους και της ακρίβειας στο... ράφι, οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι... ασπιρίνες και ως εκ τούτου, αν δεν υπάρξει αύξηση των εισοδημάτων και μείωση των φόρων, τότε τα πράγματα θα πάνε πολύ χειρότερα. Αυτό φαίνεται και στην έρευνα της ΓΣΕΕ, όπου το 82% των εργαζομένων βλέπει ότι το κόστος από την ακρίβεια θα είναι πολύ μεγάλο.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που δηλώνουν μηνιαία αμοιβή έως 500 ευρώ δηλώνουν κατά 100% ότι αναμένουν πολύ μεγάλη επιβάρυνση τους ενώ όσοι δηλώνουν ως μηνιαία αμοιβή από 1500 ευρώ και πάνω, το 19% δηλώνει ότι αναμένει πολύ μεγάλη επιβάρυνση και το 54% μεγάλη επιβάρυνση.

Ως το αποτελεσματικότερο μέσο για την προστασία του βιοτικού τους επιπέδου από τις ανατιμήσεις, το 48% επιλέγει την αύξηση του μισθού και του κατώτατου μισθού, το 43% την μείωση των ειδικών φόρων και φόρων κατανάλωσης ενώ μόλις το 3% επιλέγει τη λύση των επιδομάτων. Πάντως, όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα των ερωτηθέντων, τόσο περιορίζεται και η προτίμηση στην αύξηση του μισθού, έναντι της εναλλακτικής για μείωση των φόρων. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιπλέον φόρο 77 στους 100 φορολογούμενους – Επιστροφές για το 24% που έχει εκκαθαριστεί

Με «χαμηλές ταχύτητες» έχει ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024, που αφορούν τα εισοδήματα τα οποία αποκτήθηκαν μέσα στο 2023. Μέχρι τώρα έχει υποβληθεί ήδη περίπ...

Έκρηξη στις ηλεκτρονικές απάτες: Έκαναν φτέρα 23.700.000 ευρώ από τις κάρτες των πολιτών

Ακριβά πληρώνουν οι κάτοχοι καρτών την έλλειψη της δέουσας προσοχής κατά τη χρήση του πλαστικού χρήµατος και τη διενέργεια ηλεκτρονικών πληρωµών. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελ...

Φόρτωση άρθρων...