Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ε.Ε.: Συμφωνία για το πλαφόν - 100 δολάρια στο ρωσικό diesel και 45 δολάρια στο μαζούτ ανά βαρέλι

Σε συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στα ρωσικά προϊόντα πετρελαίου κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη συμφωνία ανακοίνωσε η σουηδική προεδρία στο Twitter.

Οι πρεσβευτές των «27» ενέκριναν το πλαφόν, το οποίο αναμένεται ότι θα υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναφέρεται στην ανάρτηση, με τη σουηδική προεδρία να επισημαίνει ότι είναι μια «σημαντική συμφωνία που εντάσσεται στη συνεχιζόμενη απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εταίρων της στον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες, η τιμή που συμφωνήθηκε από τους πρεσβευτές είναι τα 100 δολάρια ανά βαρέλι για τα πετρελαϊκά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως το ντίζελ και τα 45 δολάρια ανά βαρέλι για τα χαμηλής ποιότητας πετρελαϊκά καύσιμα, όπως το μαζούτ. 

Η πρόταση είναι να ισχύσουν οι τιμές αυτές από τις 5 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμίας καταβολής οφειλών έως τις 2 Απριλίου λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας

Παράταση έως και στις 2 Απριλίου των προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) λόγω της ειδικής αργίας των διατραπεζικών συναλλαγών εξ...

Υπουργείο Οικονομικών: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη

Πρωταθλήτρια στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη αναδείχθηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2023. Το υπου...

Φόρτωση άρθρων...