Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Έκπτωση 3% στην εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Nα δώσει κίνητρο στους πολίτες επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξοφλήσουν άμεσα το φόρο εισοδήματος που θα προκύψει από τις φορολογικές δηλώσεις του έτους 2021 και παράλληλα γεμίσει πιο γρήγορα τα δημοσιονομικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατέθηκε, παρέχεται η δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2021 με έκπτωση τρία τοις εκατό (3%) επί του συνολικού οφειλόμενου φόρου.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η πρόβλεψη παροχής έκπτωσης ποσοστού τρία τοις εκατό (3%) επί του ποσού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής, εντός της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης, αποτελεί κίνητρο για τους φορολογούμενους, που θέλουν να καταβάλουν εφάπαξ το ποσό του φόρου κι επιφέρει άμεσα την είσπραξη δημοσίων εσόδων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Τι δείχνουν οι τζίροι των επιχειρήσεων – «Φτωχοί» εμφανίζονται στην εφορία σχεδόν οι μισοί επαγγελματίες

Με χαμηλές εισπράξεις εμφανίστηκαν το 2023 στην εφορία οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ατομικές επιχειρήσεις που από φέτος θα φορολογηθούν με το νέο τεκμαρτό σύστημα...

Φόρτωση άρθρων...