Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν

Την Τρίτη, 3 Μαΐου του 2022, ξεκινάει η φετινή περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας. 

Οι εκπτώσεις θα διατηρηθούν έως το Σάββατο 14 Μαΐου, ενώ τα μαγαζιά μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά και την Κυριακή 8 Μαΐου. Το προτεινόμενο ωράριο είναι από τις 11.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα. 

Εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, οι καταστηματάρχες μπορούν να αναγράφουν και το ποσοστό της έκπτωσης. 

Ο κόσμος του εμπορίου, πάντως, ευελπιστεί ότι οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα είναι οι τελευταίες, προσδοκώντας σε κατάργηση του θεσμού. 

«Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν» δήλωσε προσφάτως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άμεσα η μείωση των τραπεζικών προμηθειών για συναλλαγές με POS - Ποιοι και πόσο ωφελούνται

Εκατομμύρια συναλλαγές που γίνονται καθημερινά σε περίπτερα βενζινάδικα, ταξί, λαϊκές και μικρά μαγαζιά εστίασης και εμπορίου θα ωφεληθούν από τη μείωση, στο μισό, των τραπεζικών π...

Φόρτωση άρθρων...