Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

ΕΝΦΙΑ: Σε πόσες δόσεις θα γίνει η πληρωμή του

Οικονομία

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εκκαθάρισης του νέου ΕΝΦΙΑ, με τον υπολογισμό των ποσών με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα, με την πρώτη οφειλή να εξοφλείται έως το τέλος Μαΐου. 

Η εξόφληση θα γίνεται σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία να καταβάλλεται στο τέλος Φεβρουαρίου 2023.

Επίσης, μέχρι τις 29 Ιουλίου μπορούν να γίνονται διορθώσεις χωρίς πρόστιμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ενώ σε περίπτωση που στη διόρθωση προκύπτει πιστωτικό άνω των 300 ευρώ, οι μεταβολές θα πρέπει να ελεγχθούν από την εφορία.  

Σε περίπτωση που υπάρχουν επιστρεφόμενα ποσά από την εφορία, μπορεί να ζητηθεί συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ. Οι εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ θα χορηγηθούν βάσει των δηλώσεων του φορολογικού έτους 2020.

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ μπορούν να το βρουν οι φορολογούμενοι στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ αλλά θα χρειαστούν τους κωδικούς του Taxisnet προκειμένου να συνδεθούν στην εφαρμογή.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι κωδικοί στο Ε1 δίνουν εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές

Χιλιάδες φορολογούμενοι, βάσει των νέων διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, δικαιούνται εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές. Οι εκπτώσεις είναι ανεξάρτητες από την ετήσια έκπτωσ...

Φόρτωση άρθρων...