Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Επίδομα προσωπικής διαφοράς σε 750.000 συνταξιούχους - Οι προϋποθέσεις

Οικονομία

Σε τουλάχιστον 750.000 συνταξιούχους με προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ και σύνταξη το πολύ έως 1.600 ευρώ τον μήνα θα διανεμηθεί φέτος το επίδομα προσωπικής διαφοράς το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής.

Η σχετική διάταξη που ορίζει τις προϋποθέσεις αλλά και το ύψος της παροχής, που ξεκινά από τα 100 ευρώ για τις υψηλότερες συντάξεις και φθάνει μέχρι τα 200 ευρώ για συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, είναι έτοιμη και πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζονται τις λίστες με τους δικαιούχους, που λόγω της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς, όπως και φέτος, έτσι και το 2024 δεν θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Οι κύριες συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα αυξηθούν με βάση το 50% του αθροίσματος του ρυθμού ανάπτυξης και του πληθωρισμού και με τα μέχρι σήμερα δεδομένα η αύξηση δεν θα ξεπεράσει το 3% με 3,1% με ετήσιο κόστος 400 εκατ. ευρώ.

Οι προϋποθέσεις για το επίδομα

Η διάταξη για το επίδομα προσωπικής διαφοράς προβλέπει… διπλό «κόφτη».

Συγκεκριμένα, για να πάρει ένας συνταξιούχος το επίδομα

  1. Δεν πρέπει να λαμβάνει σύνταξη άνω των 1.600 ευρώ
  2. Η προσωπική διαφορά μετά την αναπροσαρμογή του 7,75% θα πρέπει να είναι πάνω από 10 ευρώ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τι θα πληρώσουν το 2024 – Οι εξαιρέσεις, οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές

Μετά τις παρεμβάσεις, τις οποίες επέφερε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα και οι επιβαρύνσεις μειώνονται έως και 50% εν σχέσει με τ...

Φόρτωση άρθρων...