Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Έρχεται επίδομα ακρίβειας τον Δεκέμβριο – Πόσα χρήματα θα δοθούν και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οικονομία

«Κλειδώνει» το επίδομα ακρίβειας, η καταβολή του οποίου θα πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου σε ειδικές κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών.

Το επίδομα θα κυμαίνεται από 200-250 ευρώ και θα αφορά οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, άτομα με αναπηρία και μη επιδοτούμενους ανέργους.

Ακόμα, παραμένει ανοιχτή η επέκτασή του και στους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή σε όσους το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 11.000 ευρώ

Στην περίπτωση που αποφασιστεί η επέκταση του επιδόματος και στους συνταξιούχους, δικαιούχοι θα είναι και όσοι λαμβάνουν οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη, προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου προσυνταξιοδοτική παροχή, αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον ΕΦΚΑ.

Τα οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια 

Τα εισοδηματικά κριτήρια αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα με τα περσινά επίπεδα, με το ετήσιο ατομικό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 9.600 ευρώ. Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημά τους για το φορολογικό έτος 2021 δεν υπερβαίνει τις 16.800 ευρώ.

Διευκρινίζεται πως ως φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το άθροισμα των φορολογητέων εισοδημάτων του υπόχρεου και του/της συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης που προκύπτει από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2022.

Παράλληλα, για τους μακροχρόνια ανέργους θα προβλέπεται ότι θα καταβληθεί σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που έχουν συμπληρώσει 12-24 μήνες συνεχούς ανεργίας.

Δικαιούχοι θα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά 36 εκατ. ευρώ για παιδιά που γεννήθηκαν το 2023

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (...

Πάσχα: «Μάχη» για την τιμή του οβελία – Tσιμπημένη η τιμή λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα

Δεν έχει ακόμα «ζεσταθεί» η κίνηση στα συνοικιακά κρεοπωλεία με τις παραγγελίες για το πασχαλινό τραπέζι να είναι περιορισμένες. Η τάση είναι Πάσχα στο χωριό και η οικονομική λύση,...

Φόρτωση άρθρων...