Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Mπόνους για ένστολους και πανεπιστημιακούς

Οι ένστολοι και οι πανεπιστημιακοί θα είναι από τους εργαζόμενους που θα ωφεληθούν από το νέο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Θα δουν επιπλέον ενίσχυση του εισοδήματός τους μέσω αύξησης του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας από 13% έως 27%, είπε ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Παράλληλα αυξάνεται το επίδομα παραμεθορίου κατά 30%.

Για τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας επιπλέον της αύξησης στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται και μπόνους (αναπροσαρμογή) που φθάνει το 5%. Θα ισχύσει αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2022. Παράλληλα, θεσπίζεται και ειδικό επίδομα βιβλιοθήκης από 100 έως 200 ευρώ.

Tο βράδυ του Σαββάτου o Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή προαναγγέλλοντας ότι κάθε δημόσιος υπάλληλος μπορεί να περιμένει τουλάχιστον 70 ευρώ αύξηση μεικτού μισθού, ενώ για το επίδομα θέσης ευθύνης η αύξηση υπολογίζεται σε 30%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κοινωνικός Τουρισμός»: Μέχρι πότε μπορούν να κάνουν τις διακοπές του όσοι πήραν επιταγές το 2023

Όσοι πήραν το 2023 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους μέχρι τέλος Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, οι δι...

Φόρτωση άρθρων...