Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Εύσημα από τον ESM για την αναβάθμιση - «Η Ελλάδα πέτυχε ένα ορόσημο»

Οικονομία

Η Ελλάδα «πέτυχε ένα ορόσημο», χάρη «στις προσπάθειες των κυβερνήσεων και του λαού της Ελλάδας», τονίζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, σχετικά με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τον οίκο αξιολόγησης DBRS.

Στην ανάρτησή του ο μηχανισμός αναφέρει:

«Η Ελλάδα πέτυχε ένα ορόσημο που αξίζει να γιορταστεί - ανέκτησε επενδυτική βαθμίδα από έναν από τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης λόγω των αξιοσημείωτων προσπαθειών των κυβερνήσεων και του λαού της Ελλάδας.

» Η προσαρμογή ήταν δύσκολη, αλλά κατά την τελευταία δεκαετία εισήγαγαν διαρκείς μεταρρυθμίσεις, ανοικοδόμησαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και εργάστηκαν για μια πιο βιώσιμη οικονομία. Μαζί με την υποστήριξη του ESM, η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη.

Η προώθηση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης, οι επενδύσεις και η παραμονή σε μια συνετή δημοσιονομική πορεία θα ενισχύσουν την επιτυχία και την εμπιστοσύνη της αγοράς».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιπλέον φόρο 77 στους 100 φορολογούμενους – Επιστροφές για το 24% που έχει εκκαθαριστεί

Με «χαμηλές ταχύτητες» έχει ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024, που αφορούν τα εισοδήματα τα οποία αποκτήθηκαν μέσα στο 2023. Μέχρι τώρα έχει υποβληθεί ήδη περίπ...

Φόρτωση άρθρων...