Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Financial Times: Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ωφελεί ιδιαίτερα τις τράπεζες

Οικονομία

Ανάλυση με επαίνους για τις ελληνικές τράπεζες, παρουσιάζουν σήμερα οι Financial Times στη δημοφιλή στήλη Opinion Lex (αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης για τους επενδυτές ανά την υφήλιο), ενώ, ταυτόχρονα, προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν και το 2024 οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία, αναδεικνύοντας τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ωφελεί ιδιαίτερα τις τράπεζες», επισημαίνεται στην ανάλυση, στην οποία αναδεικνύεται ότι «τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν μειωθεί στο 5% από το 40% που είχαν σκαρφαλώσει στην περίοδο της κρίσης», καθώς και το ότι «οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν μειώσει το κόστος λειτουργίας τους κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και οι αποδόσεις των ιδίων κεφαλαίων κινούνται σε διψήφια ποσοστά προσεγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Αυτά σε συνδυασμό με τις ελκυστικές αποτιμήσεις (6 φορές τα κέρδη, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς) και το γεγονός ότι οι χρηματιστηριακές τιμές των τραπεζικών μετοχών έχουν discount 15% συγκριτικά με τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών τραπεζών, εξηγούν γιατί είναι τόσο ελκυστικές», τονίζει η εφημερίδα.

Οι Financial Times επισημαίνουν ακόμη την πολύ καλή πορεία - συνολικά του ελληνικού χρηματιστηρίου («το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο σχεδόν 40% το τελευταίο έτος, ξεπερνώντας τον S&P 500», αναφέρουν) καθώς και των ελληνικών ομολόγων με το 10ετές στο 3,2%, χαμηλότερα από την Ιταλία (3,6%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (4%), όπως σημειώνουν, και προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν και φέτος οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορούν, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «τα κονδύλια από την ΕΕ ύψους 17% του ΑΕΠ που προορίζονται για την ανοικοδόμηση και την ανάκαμψή της» καθώς και «μια κυβέρνηση που χαίρει μεγάλης εκτίμησης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιδοτήσεις ρεύματος: Τι ισχύει με τον επανυπολογισμό των κρατικών ενισχύσεων - Πόσοι πληρώνουν και πόσοι εισπράττουν

Διευκρινίσεις για τον επανυπολογισμό των κρατικών ενισχύσεων που έλαβαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2022 - Δεκεμβρίου 2023 έδωσε ο υπουργός Περιβάλ...

Ρεκόρ ακρίβειας σε πεπόνι και καρπούζι – Το χάσμα τιμών από το χωράφι στο ράφι

Οι τιμές των φρούτων έχουν σημειώσει μεγάλες αυξήσεις, με τον καταναλωτή να πληρώνει πανάκριβα για να απολαύσει τη δροσιά των εποχικών φρούτων. Αν και οι τιμές παραγωγού έχουν μειω...

Φόρτωση άρθρων...