Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Food Pass: Αρχές Φεβρουαρίου οι αιτήσεις – Στα πρότυπα της κάρτας καυσίμων (Video)

Οικονομία

Για το food pass και τη βοήθεια στην ελληνική κοινωνία και στα νοικοκυριά μίλησε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Μιλώντας στο MEGA, ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε για την κάρτα αγορών, ενώ ξεκαθάρισε το διαδικαστικό κομμάτι.

«Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την υποβολή αίτησης, είναι μία εξαιρετικά απλή διαδικασία, όπως αυτή για το Fuel Pass. Αντίστοιχα θα έχουμε για την κάρτα αγορών. Θα εισέλθει κανείς σε μία πλατφόρμα του gov.gr, αυτό θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, και θα είναι μία διαδικασία η οποία θα κάνει κάθε πολίτης μετά την αίτησή του να γίνονται όλα αυτόματα. Όπως με το fuel pass. Δεν θα χρειαστεί να υποβάλει κάποια δικαιολογητικά θα φροντίσουμε να «τραβήξουμε» εμείς τα απαραίτητα στοιχεία», ανέφερε o Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Άρα, όσον αφορά στα περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια δεν θα χρειαστεί κάποιος να κάνει κάτι, θα τα τραβήξει το σύστημα. Θα πρέπει να κάνει μόνο την αίτηση. Τέλος Φεβρουαρίου υπολογίζουμε να γίνει η πίστωση χρημάτων για τον μήνα αυτόν», συμπλήρωσε o γενικός γραμματέας.

Άυλη κάρτα – Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Για τις κατηγορίες της κάρτας αγορών ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος διευκρίνισε: «Ο πολίτης θα επιλέξει εάν θα πάρει την επιδότηση σε μία άυλη κάρτα, η οποία αποθηκεύεται στο κινητό του, ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Εμείς προφανώς προτείνουμε την μέθοδο της άυλης κάρτας, να έχει κάποιος μαζί του το κινητό του τηλέφωνο με την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών και να τη χρησιμοποιήσει βάζοντάς το στο POS του καταστήματος λιανικού εμπορίου τροφίμων. Κάθε μήνα θα μπαίνουν χρήματα μέσα, εφόσον είναι 6μηνη κάρτα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους η Ελλάδα με τα φορολογικά κίνητρα Μητσοτάκη

Η Ελλάδα είναι μία χώρα «με 300 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, γραφικές παραλίες, αρχαία μνημεία και ήπιους χειμώνες». Και όλα αυτά την καθιστούν έναν ελκυστικό προορισμό «όχι μόνο ...

Φόρτωση άρθρων...