Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Φωτιές: Τα μέτρα στήριξης του υπουργείου Οικονομικών για τους πυρόπληκτους

Πάνω από 360.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στη Ρόδο από την μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη για 9η ημέρα, με το νησί να κηρύσσεται σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαιρινή Ζώνη» του Action24 και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων.

Όπως είπε ο κ. Τσάπαλος, «πάρα πολλά κτήρια είτε κατοικίες είτε επιχειρηματικά ακίνητα που έχουν καταστραφεί και δεν μιλάω μόνο για τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη αλλά και της προηγούμενης εβδομάδας».

Στη συνέχεια ανέφερε πως έχουν εξαγγελθεί 13 σημεία στήριξης των πυρόπληκτων, από τα οποία αρκετά αφορούν το υπουργείο Οικονομικών και είναι τα εξής:

  • Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για 6 μήνες
  • Αναστολή εκτέλεσης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από την εφορία
  • Τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για όσα ακίνητα έχουν υποστεί καταστροφές
  • Τριμηνιαίο επίδομα 534 σε εργαζόμενους

Αυτή η δέσμη μέτρων μαζί με κάποια άλλα άμεσης ανακούφισης, όπως είναι οικοσκευή, χρήματα για την ικανοποίηση άμεσων αναγκών, για να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο ενδεχομένως, όλα αυτά θα εφαρμοστούν μέσα στις επόμενες ημέρες», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών.

Η διαδικασία θα τρέξει μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr, που θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ώστε οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτησή τους, να γίνει καταγραφή από τα αρμόδια κλιμάκια και να λάβουν άμεσα τα χρήματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Παράταση όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων, βεβαιωμένων οφειλών, ΦΠΑ και τελών

Παράταση των προθεσμιών εκπλήρωσης όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων, παρακρατούμενων φόρων, φορολογιών κεφαλαίου, ΦΠΑ, τελών και λοιπών έμμεσων φόρων και καταβολής βεβαιω...

Φόρτωση άρθρων...